İMKB haftayı 57 binin üzerinde tamamladı

Bu hafta 55.488 – 57.751 bandında hareket eden borsa haftalık bazda yüzde 2.72 prim yapmış oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Haftanın son işlem günü satıcılı seyrin ağır bastığı yurtiçi piyasada kapanış 194 puan eksiyle 57.150 puandan yapıldı. Dolar ve faizde hafif yükseliş gözlendi.

Yurtdışı piyasalarda yukarı yönlü hareket bugün devam ederken, yurtiçi piyasada kar satışları kendini gösterdi. Sabah seansında 57.751 puana kadar çıkan Ulusal-100 Endeks, gün içerisindeki en düşük seviyesini ise 56.561 puanla gördü. Günün ikinci yarısında daha dengeli görüntü çizen endeks seans sonuna doğru alımların etkisiyle 57 binin üzerine çıktı ve günü de bu bölgeden kapattı. Gün sonunda 1.65 milyar liralık işlem hacmi gerçekleşti. Bu hafta 55.488 – 57.751 bandında hareket eden borsa haftalık bazda yüzde 2.72 prim yapmış oldu. Önümüzdeki hafta makroekonomik veriler ve gelmeye başlayacak ikinci çeyrek bilançolar endekslerin seyrinde rol oynayacak.

Dolar ve faiz hafif yükseldi

Faiz ve döviz piyasasında bugün bir miktar yukarı hareket gözlemlense de genel olarak aşağı yönlü trend korundu. Uluslararası piyasada euro, dolar 1,2722 sent ile son iki ayın en yüksek seviyesini test etti. Ancak toparlanma hamlesi bugün uzun sürmedi ve parite yeniden 1.26 seviyelerine çekildi. Yurtiçinde ise dolar gün sonuna doğru 1.5520 TL, euro 1.9600 TL seviyelerinde işlem gördü.

Faiz cephesinde küçük çaplı satışlarla yükseliş yaşandı. Günü yüzde 8.45 bileşikten kapatan 25 Ocak 2012 vadeli gösterge tahvilin bileşik faizi pazartesi valörlü işlemlerde yüzde 8.47 seviyesinde yer aldı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir