İmzalar kesintisiz ve hızlı ticaret için atıldı
İstanbul'da düzenlenen Logitrans Fuarı'nda, taşımacılık operatörleri DFDS ve VIIA ile Fransa'nın Sète ve Calais limanları, Akdeniz'i Kuzey Avrupa'ya bağlayacak bir uzlaşı belgesi (MoU) imzaladı.
Anlaşma, Avrupa’ya ihracat yapan Türk şirketleri ve taşıyıcılarına verimli ve hızlı bir lojistik çözümü sunuyor. Dört iş ortağının imzaladığı anlaşma ile Türkiye, Avrupa Birliği ve İngiltere arasındaki ticaretin akışını ve güvenilirliğini artırmak amaçlanıyor.
Bu amaçla, denizyolu taşımacılığı ve lojistik şirketi DFDS, demiryolu taşımacılık şirketi VIIA ve Fransa'nın sırasıyla Avrupa ve İngiltere'ye açılan geçitleri olan intermodal taşımacılık limanları Sète ve Calais arasında operasyonel iş birliği gerçekleştirilecek. Anlaşma kapsamındaki iş birliği, Avrupa pazarlarına ihracat yapan Türk şirketleri ve taşıyıcılarına, Akdeniz'i RoRo ve demiryolu taşımacılığıyla Kuzey Avrupa'ya bağlayarak verimli ve hızlı bir lojistik çözümü sunuyor.
Anlaşmayla belirlenen sefer, malların DFDS'nin Yalova - Sète ve İzmir – Sète seferleriyle Sète limanına, VIIA'nın sağladığı demiryolu bağlantısıyla Calais limanına ve buradan DFDS tarafından İngiltere'nin Tilbury limanına taşınmasını içeriyor.
Daha optimize taşımacılık
İmza töreninin ardından konuşan DFDS Başkan Yardımcısı ve DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann, “Avrupa'nın önde gelen limanları olan Calais ve Sète limanlarının yanı sıra Avrupa'nın demiryolu operatörlerinden VIIA ile iş birliği içinde düşük karbon emisyonlu taşımacılık hizmetleriyle doğrudan, hızlı ve verimli erişim sunarak Türkiye'deki şirketlerin Avrupa ülkeleriyle iş yapmasını kolaylaştırıyoruz” dedi.
Sète Limanı Genel Müdürü Olivier Carmes ise, “Türkiye ve İngiltere arasında, karbonsuzlaştırma ve taşımacılık hızı sorunlarına çözümler üreten merkezi limanlarımızla intermodal taşımacılığı öne çıkaran bu seferlerin geliştirilmesinden mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
VIIA Yönetim Kurulu Başkanı Charles Puech d'Alissac, "Avrupa'daki belirli limanlarda önemli deniz ve demiryolu güzergahlarını birbirine bağlamak ve karbonsuzlaştırma çözümlerine ilgi gösteren bir pazara demiryoluyla hizmet vermek oldukça anlamlı” derken, Calais Limanı Genel Müdürü Benoît Rochet de “Bu anlaşmanın, Türkiye ve İngiltere arasındaki ticareti daha güvenilir ve akıcı hale getireceğine inancım tam. Kurduğumuz iş birliği, Türk şirketlerinin İngiltere'ye erişimini kolaylaştıracaktır” dedi.