İnanmak ve Or-Gi Havalimanı zaferi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ORDU'DAN / Murat GÜRSOY

ordu@dunya.com

Karadeniz'in iki şehri Ordu ve Giresun'u temsil edecek olan Or-Gi Havalimanı'nda inanmışlığın sonucunu görmeye artık çok az kaldı. Or-Gi Havalimanı'nın yapılacağına inandığımız için bu yıl DÜNYA  Gazetesi olarak Or-Gi Havalimanı özel eki bile çıkardık. Ardından Başbakan'dan müjdeli haber geldi; Or-Gi Havalimanı'nın temeli 2011 Mart'ında atılacak ve inşaat 25 ayda tamamlanacak.

Bu güzel haber Ordu ve Giresu nillerimizde çok büyük bir mutluluğa yol açtı. Bu iki ilimiz yıllarca yatırım yoksunu görüntüsünün değişeceği zamanı hayal edip durdu; sadece fındıktan kazanabildiği parayla geçinmek zorunda kalmanın psikolojisi ile fındıkta açıklanacak fiyatın yüksek olmasını büyük bir heyecanla bekledi. Tek umudu buydu çünkü. Ancak şimdi makus talihimizi yenme zamanı geldi. kurulacak havalimanı, bu iki ilimize yeni yatırımların gelmesinde büyük bir etken olacak.

İnanıyorum ki Or-Gi Havalimanı'nın yapılmasıyla Ordu ve Giresun illerimize başta turizm olmak üzere bir çok alanda yeni yatırımlar yapılacak ve iş sahaları ortaya çıkacak. Böylelikle fındık konusundaki yüksek fiyat beklentisi de yeni iş sahaları sayesinde azalacak. Ülke genelindeki büyük yatırımcılar, kurum ve kuruluşlar Ordu ve Giresun'a gelerek önemli çalışmalar yapacaklar, iş ve istihdam yaratacaklar.

Ben iki ilimiz adına, en başından beri Or-Gi Havalimanı projesinin hep yanında olan Ordu AKP Milletvekili Enver Yılmaz'ı ve Giresun AKP Milletvekili Nurettin Canikli'yi canı gönülden kutluyorum. Çünkü onlar en zor günlerde dahi hep bu projenin arkasında oldular, 'Or-Gi Havalimanı mutlaka yapılacak' dediler, dik durdular. Ve artık bu konuda ilk somut adım atılmak üzere. Şimdi sıra bu projenin getireceği güzelliklere Ordu ve Giresun illerini hazırlamaya geldi.

Bu iki ilimiz, gelişmişliğin ve kalkınmışlığın tüm güzelliklerini Or-Gi Havalimanı sayesinde tadacak. Ordu ve Giresun üniversitelerini tercih eden hem öğrenci sayısı hem de öğretim görevlisi sayısında muhakkak ki artış olacak. Ordu ve Giresun illerimiz başta turizm, eğitim, sağlık ve diğer yeni yatırımlar anlamında büyük atılımlar ve güzel heyecanlar yaşayacak.

Dünden bugüne bu projenin bu noktaya gelmesini sağlayan, bu konuda emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Or-Gi Havalimanı rüyamızın gerçekleşmesinde çok büyük rolü olan zamanın Ordu valileri Sami Seçkin'e ve Mustafa Malay'a özellikle Ordu ve Giresun şehirleri adına minnettar olduğumuz belirtmek istiyorum. Her şey daha güzel bir Ordu ve Giresun için diyorum.