İnci Akü, yıl sonuna kadar 80 milyon dolar ihracat hedefliyor

Ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerine ihracat yapan şirket, 2011'de üretimini yüzde 25 artırmayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - İnci Akü Üst Yöneticisi (CEO) Göksel Paker, yıl sonu itibarıyla 66 ülkeye gerçekleştirdikleri ihracatta 80 milyon dolar hedeflediklerini bildirdi.

İnci Holding'e bağlı İnci Akü Sanayi ve Ticaret AŞ ile İncitaş'a bağlı toplam 450 bayi Antalya'da toplanarak 2011 yılı hedefleri ve faaliyetler hakkında bilgilendirdi. Toplantı dolayısıyla Antalya'da bulunan İnci Akü Üst Yöneticisi Paker ile İncitaş Genel Müdürü Erdoğan Yılmaz gazetecilere yaptığı açıklamada, şirketlerle ilgili bilgi verdi.

İnci Akü'nün 5 kıtada 66 ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini anlatan Paker, şöyle konuştu:

"Avrupa ülkeleri ağırlıklı olmak üzere Amerika kıtasında Şili'ye kadar ihracat yapıyoruz. Yıl sonuna kadar 80 milyon dolarlık ihracat hedefledik. Geçen yıl 67 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiştik. Bu yıl akü sektöründe 'Turquality' belgesini alan dördüncü şirket olduk. İç piyasada da geçen yıla göre yüzde 7, bir önceki yıla göre de yüzde 12 büyüdük. Dünya pazarındaki payımız yüzde 1. Bunu daha da yukarılara çıkarmak için çalışıyoruz. 2011'de üretimimizi yüzde 25 artırmayı hedefledik. Türkiye'nin akü ihracatının yüzde 67'sini İnci Akü gerçekleştiriyor."

İç piyasadaki pazar paylarının yüzde 17 civarında olduğunu anlatan Paker, Romanya'daki tesislerde kısa süre içerisinde üretimin başlayacağını söyledi. Halen Ukrayna'nın başkenti Kiev'de fabrikaları olduğunu, bu tesislerde yılda 300 bin akü üretildiğini vurgulayan Paker, yurt dışında yatırımlar için araştırmaların sürdüğünü açıkladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir