Independent Esad'ı hedef gösterdi

Independent gazetesinin deneyimli Ortadoğu muhabiri Fisk, Suriye Devlet Başkanı Esad'ın Lübnan'da bilerek mezhep gerilimi yarattığını yazdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Independent gazetesinin deneyimli Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın dikkati ülkesindeki karışıklıktan başka bir yere çekmek için, Lübnan'da bilerek mezhep gerilimi yarattığını yazdı.

Fisk, Lübnan'ın kuzeyindeki Trablus kentinde cuma günü Esad yanlısı ve karşıtı gösteriler düzenlendiğini, Lübnan hükümetinin de bu gösterileri dağıtmak için ordu ve güvenlik güçlerini kullandığını kaydetti. Trablus'ta çoğu Esad ailesine yakın olan Şiilerin yaşadığına işaret eden Fisk, şimdiye kadar birçok Lübnanlının Suriye'de yaşananlardan kendisini uzak tutmaya dikkat ettiğini bildirdi.

İnsan hakları örgütü Human Rights Watch'dan Nedim Huri isimli Suriye uzmanının görüşlerine de yazısında yer veren Fisk, Huri'nin şu sözlerini aktardı:

"Suriye'de gösterilerin başlamasından bu yana ölenlerin sayısı 300. Suriye güvenlik güçlerinin gösterileri bastırmak için çok ileriye gitmeye hazır oldukları açık. Bölgedeki birçok rejim Beşşar Esad'ın iktidarda kalmaya devam etmesinden mutlu olacaktır. Ancak asıl sorun, sonra ne olacağı."

Bu konularda ilginizi çekebilir