İndirim kampanyası başlıyor

TOKİ, borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri sahipleri için 2011 yılının son indirim kampanyasını yarın başlatıyor. Borcunu peşin kapatanlara yüzde 20 indirim var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen yaklaşık 172 bin konut ve işyeri sahibi için 2011 yılının son indirim kampanyasını yarın başlatıyor.

TOKİ’den konut veya işyeri alan yaklaşık 172 bin kişinin yararlanabileceği indirim kampanyası 21 Kasım Pazartesi günü başlıyor. İdareye olan borçlarını hemen ödeyenlere yüzde 20, 3 taksitte ödeyenlere ise yüzde 17 indirim uygulanacak. Kampanyadan yaklaşık 8 milyar 98 milyon TL tutarında borç bakiyesi bulunan 169 bin 749 konut ve 2 bin 56 işyeri alıcısı yararlanabilecek. 2010 yılının sonuna kadar yapılan konut ve işyeri satışlarını kapsayacak olan kampanya, 19 Aralık Pazartesi günü son bulacak.

Borcunu peşin kapatanlara yüzde 20 indirim

TOKİ, konut ve işyeri sahiplerine peşin ve 3 ay vadeli olmak üzere iki ödeme alternatifi sunacak. Kampanya kapsamında borç bakiyesini peşin olarak kapatanlara yüzde 20, 3 ay vadeli eşit taksitler halinde kapatanlara ise yüzde 17 indirim uygulanacak. Kampanya kapsamında söz konusu indirimden faydalanmak isteyenler, konut kredisi de kullanabilecek.

Satış işlemlerini gerçekleştiren bankalar aracılığıyla yürütülecek kampanyadan, satışları 2010 yılı sonuna kadar gerçekleştirilen, geri ödemesi 2010 yılı sonuna kadar başlamış ve devam eden konut ile işyeri sahipleri yararlanabilecek. Vadesi 12 aydan az kalan projeler ise kampanyadan yararlanamayacak. Kampanyadan yararlanmak isteyen alıcıların, Kasım ayı da dahil olmak üzere başvuru tarihi itibarıyla ödemekle yükümlü oldukları taksitlerini yatırmış olmaları gerekiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir