İngiliz sigorta şirketi Türkiye'yi Avrupa'dan çıkardı

Independent, İngiltere'de turizm sigortası alanında önemli şirketlerden Post Office'in Türkiye'yi, "trafik kazalarının yaygın olması ve her şey dahil seyahatlerin aşırı alkol tüketimini arttırması" nedeniyle Avrupa bölgesinden çıkardığını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Independent gazetesi, İngiltere'de turizm sigortası alanında önemli şirketlerden Post Office'in Türkiye'yi, "trafik kazalarının yaygın olması ve her şey dahil seyahatlerin aşırı alkol tüketimini arttırması" nedeniyle Avrupa bölgesinden çıkardığına dikkat çekti.

İngiliz gazetesi Independent, sigorta şirketi Post Office'in Türkiye'yi İstanbul'un da yer aldığı Avrupa yakası dahil Avrupa bölgesinden çıkardığını vurgulayarak, geçen yıl tatil için Türkiye'ye giden İngiliz turist sayısının 2.7 milyon olduğuna işaret etti.

Haberde, Türkiye'ye gitmek isteyen İngiliz tatilcilerin, tatil sigortası için Post Office'i tercih ettiklerinde haftada Avrupa için ödenen fiyatın iki katı olan 37 euro, yaklaşık 95 lira, ödemesi gerektiğine dikkat çekildi.

Gazete, sigorta şirketinin Türkiye'nin yanı sıra Mısır'ı da Avrupa sigortası kapsamı dışına aldığına işaret ederek, bütün ülkelerin tatilciler için risk uyarısı yaptığı Cezayir, İsrail ve Fas için ise Avrupa ülkeleri için belirlenen ücretin uygulandığını vurguladı.

Şirketin sözcüsü James Eadie'nin, bu değişikliğin yükselen maliyeti yansıtmak için yapıldığını ve şu an uygulanan sigorta poliçesinin Türkiye ve Mısır'a giden turistlerin talep ettikleri tazminatı daha çok yansıttığını söylediği belirtildi.

Türkiye'nin turizm sigorta şirketleri için daha pahalı olmasının nedenleri arasında, "Türkiye'de trafik kazalarının yaygın olması ve her şey dahil seyahatlerin aşırı alkol tüketimine neden olması" gösterildi.

Ayrıca haberde, Avrupa tatil sigortası yaptırıp Türkiye'ye giden 22 yaşındaki Rebecca Thomas'ın mide rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğünü ancak Post Office sigorta şirketinin bin 400 euro, yaklaşık 3500 lira, tutarındaki masrafları ödemeyeceğini söylediği ifade edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir