İngiltere, Asya'da diplomatik ağını genişletiyor

Dışişleri, Asya'daki büyükelçiliklerde çalışan sayılarını artırırken bazı ülkelerde de yeni pozisyonlar açacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Asya'daki Büyükelçilik ve temsilcilik personel sayısını artırırken, Avrupa'dakileri azaltıyor.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, İngiliz Parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarasında bugün "İngiltere'nin gelecekteki diplomatik ağı" konulu konuşma yaptı.

Diplomatik ağı 21. yüzyıla hazır hale getireceklerini" ifade eden Hague, gelişmekte olan ülkelerle bağları kuvvetlendirmek ve geliştirmek istediklerini söyledi.

Ülkenin ekonomik büyümesinde ve ticari ilişkilerinde, Büyükelçiliklerin oynadığı önemli role dikkati çeken William Hague, "Türkiye, Brezilya, Meksika ve Endonezya'da, diplomatik gücümüzün artması için yeni pozisyonlar açacağız" dedi.

"Dünyanın gelişmekte olan iki süper gücü" olarak nitelendirdiği Hindistan ve Çin'de de diplomat sayılarını artıracaklarını söyleyen Hague, Çin'de 50, Hindistan'da ise 30 yeni personelin çalışacağını kaydetti.

Myanmar, Tayland, Güney Kore, Kuzey Kore, Tayvan, Malezya, Kolombiya, Peru, Pakistan, Vietnam, Filipinler gibi yerlere de ek diplomatik personel takviyesi yapılacağını ifade eden Hague, BM, AB gibi yerlerdeki yüksek komiserlik ve temsilciliklerin muhafaza edileceğini kaydetti.

Hague, daha önce kapanan El Salvador Büyükelçiliğini yeniden açmayı, ayrıca Kırgızistan, Güney Sudan, Madagaskar ve Somali'de yeni Büyükelçilikler açmayı planladıklarını belirtti.

İngiltere Dışişleri Bakanı, Avrupa'daki temsilciliklerindeki bazı personeli geri çekeceklerini ve sayılarını azaltacaklarını söyledi, ancak dünyadaki toplam 140 Büyükelçilik ve yüksek komiserlikten hiçbirinin kapanmayacağını vurguladı.

 

 

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir