İnönü'de son derbi

Galatasaray'ın takipçileri Beşiktaş ile Fenerbahçe, İnönü Stadı'ndaki son derbide karşı karşıya gelecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında İstanbul'da tarihi bir derbi oynanacak.
 
Sezon sonunda yıkılarak yeniden yapılması planlanan tarihi statta saat 19.00'da başlayacak son derbiyi, kariyerinde ilk derbiye çıkacak hakem Mete Kalkavan yönetecek. Kalkavan'ın yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Kemal Yılmaz yapacak. Dev maçın dördüncü hakemi ise Tolga Özkalfa olacak.
 
Beşiktaş-Fenerbahçe rekabetinde 334. randevu
 
Beşiktaş ile Fenerbahçe, yapacakları Spor Toto Süper Lig maçıyla birlikte 334. kez karşı karşıya gelecek.
İki ekip arasında 28 Kasım 1924 tarihinde, Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 89 yıllık rekabette Fenerbahçe'nin galibiyet ve gol sayısında üstünlüğü bulunuyor. Bugüne dek yapılan 333 maçtaFenerbahçe 126, Beşiktaş 121 galibiyet alırken, 86 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.
Rekabette Fenerbahçe'nin toplam 455 golüne, Beşiktaş 419 golle karşılık verdi.
 
Hedef galibiyet
 
Sezonun ikinci yarısında kendi evindeki 3 lig maçında da berabere kalan Beşiktaş, büyük taraftar desteğiyle oynayacağı maçta Fenerbahçe'yi yenip, stadındaki son derbiden 3 puanla ayrılmayı amaçlıyor.
İkinci yarıdaki 3 deplasmandan da galibiyetle dönen Fenerbahçe ise taraftar desteğinden yoksun mücadele edeceği derbiyi kazanıp, galibiyet serisini sürdürmek istiyor.
Son 3 maçını kazanan sarı-lacivertliler, Beşiktaş derbisini kazanarak,galibiyet serisini 4 maça çıkarmayı hedefliyor.
 
[PAGE]
 
Beraberlik işe yaramayacak
 
Galatasaray'ın 46 puanla lider girdiği Süper Lig'de 24. hafta öncesi Fenerbahçe 40 puanla ikinci, Beşiktaş ise 39 puanla üçüncü sırada bulunuyor. Zirveden uzaklaşmamak açısından büyük önem taşıyan derbiyi kaybeden taraf büyük yara alacak. Beraberlik ise her iki takımın da zirve yarışında işine yaramayacak.
 
Beşiktaş derbilerde sevinemiyor
 
Siyah-beyazlılar, Süper Lig'de Galatasaray veFenerbahçe ile son yıllarda yaptığı derbilerde 3 puana ulaşmakta  zorlanıyor. Rakipleriyle son 8 sezonda yaptığı 35 lig derbisinden 20'sini yitiren, 8'inde berabere kalan "Kara Kartallar", bu süre içinde taraftarlarına sadece 7 kez derbi galibiyeti izlettirebildi. Beşiktaş, son 35 lig derbisinde rakiplerine toplam 43 gol attı, kalesinde ise 59 gol gördü. Siyah-beyazlılar, son 11 derbide sadece 1 kez galip geldi.
 
Fenerbahçe derbileri seviyor
 
Fenerbahçe'nin,Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı son yıllarda lig maçlarında galibiyet ve gol sayısı açısından üstünlüğü göze çarpıyor.
Fenerbahçe, Beşiktaş ile ligde oynadığı son 17 maçtan 11'ini kazanıp, 4'ünde berabere kaldı, sadece 2 kez kaybetti. Sarı-lacivertliler, Galatasaray karşısında da aynı başarılı performansı sergiledi ve son 18 lig maçından 11'ini kazandı, 4'ünde berabere kalıp, 3 kez yenildi.
Beşiktaş ve Galatasaray ile yaptığı son 35 lig maçında sadece 5 kez yenilen, 22'sini kazanan, 8'inde de berabere kalan "Sarı Kanaryalar", bu maçlarda rakip fileleri toplam 56 kez havalandırıp, kalesinde 31 gol gördü.
 
[PAGE]
 
Derbiye olağanüstü güvenlik
 
Dev karşılaşmanın öncesi, sırası ve sonrasında güvenliği sağlamak üzere 900 özel güvenlik ile yaklaşık 1500 polis görev yapacak. Ayrıca, stat içinde polis kamerası ve stat kamerası ile tespit çalışması yapılacak.
 
Aykut Kocaman'ın derbi karnesi
 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sarı-lacivertli takımın başında 17. derbisine çıkacak. Sarı-lacivertlilerde üçüncü sezonunu geçiren Aykut Kocaman, takımının başında sahaya çıktığı 16 derbide 4 kez kaybetti. 14'ü lig, 1'i TFF Süper Kupa, 1'i de özel olmak üzere bu maçlarda 7 kez kazanan Fenerbahçe, 5 kez berabere kaldı, 4 maçta da yenildi.