Interaktive Data ve Matriks, Türkiye için güçbirliği yapacak

ABD'li şirketin geliştirdiği PrimeTerminalSM'i Türkiye'de ve komşu ülkelerde Matriks pazarlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FRANKFURT - ABD'li veri sağlayıcısı Interaktive Data bünyesindeki Managed Solutions ve Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş., Türkiye pazarı için finansal bilgi çözümleri geliştirilmesi ve dağıtılması alanlarında işbirliği yapmak üzere anlaştı. Buna göre Matriks, Interactive Data'nın yatırım danışmanları ve portföy yöneticileri için geliştirdiği, özelleştirilebilir PrimeTerminalSM'i Türkiye'de ve komşu ülkelerde yeniden dağıtacak.

Anlaşma kapsamında Matriks, Türk finans kurumları için, Interaktif Data'nın dünya çapındaki yaklaşık 200 adet içerik tedarikçisinden alınan piyasa verilerini yapılandırılmış ve yapılandırılmamış olarak pazarlamayı planlıyor. Sistem, halen Matriks'e müşteri uygulamaları için uluslararası finansal piyasa verileri sağlıyor.

Interactive Data Managed Solutions Genel Müdürü Carsten Dirks, "Interactive Data'nın geniş küresel finansal verileri ve özelleştirilmiş finansal çözümler tasarlama konusundaki geniş uluslararası deneyimi ile Matriks'in yerel bilgi ve uzmanlığının birleşmesiyle, Türkiye piyasasına daha etkin bir hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Matriks Türkiye'de uzun yıllardır hizmet vermektedir ve operasyonları komşu ülkelere yayılmıştır. Biz Matriks ile çalışmak ve Matriks in müşterilerine yeni hizmetler sunmak için sabırsızlanıyoruz" dedi.

Matriks Data Genel Müdürü Berkant Oral da "Yapmış olduğumuz bu anlaşma bizim için önemli bir adımdır. Böylece deneyim ve yeteneklerimizi birleştirerek, müşterilerimizin belirli  ihtiyaçlarını karşılamak amaciyla yenilikçi finansal bilgi çözümleri sunmak mümkün olacaktır" dedi.

Kuzey Amerika, Avrupa, Asya ve Avustralya'da bulunan ofislerinde yaklaşık 2400 çalışanı bulunan Interactive Data'nın en büyük hissedarı, Financial Times Grubu, Pearson Education ve Penguin Group'un da sahibi olan Pearson plc.

Bu konularda ilginizi çekebilir