İpragaz, Prins Alternatif Yakıt Sistemleri genel distribütörü oldu

İpragaz Genel Müdürü Şiper, "Kesinlikle kit dönüşüm merkezleri kurmayacağız. Sadece sektöre kaliteli ürün ithalatı sağlayacağız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İpragaz, Prins Alternatif Yakıt Sistemleri'nin Türkiye genel distribütörlüğünü aldı.

İpragaz Genel Müdürü Selim Şiper, İpragaz'ın Prins'in Türkiye resmi distribütörü olması nedeniyle 3. Gas Turkey 2010 LPG, CNG, LNG Fuarı'ndeki standlarında yaptığı basın toplantısında, Prins ithalatıyla, LPG dönüşümünde dünyanın en üst standardını sahiplendiklerini belirtti.

Türkiye'de otogaz kullanımının dünyada ilk kez görülen bir şekilde benzin tüketiminin üzerine çıktığını ifade eden Şiper, "LPG pazarının bu şekilde büyümesi sektörün tüm oyuncularının gurur kaynağı oldu. Bugün tüm dünya otogazın en temiz otomobil yakıtı olduğunu kabul ediyor. Biz de bu alanda otogaz kullanımının artması için elimizden geleni yapacağız. Prins'in distribütörlüğünü de bu yüzden aldık" dedi.

Türkiye'nin 8 bin 300 otogaz istasyonu ile dünyada birinci olduğunu belirten Şiper, şunları kaydetti:

"Ülkemizde yaklaşık 7 milyon araç bulunuyor. Bunların 2,5 milyonu LPG kullanırken, 3,3 milyonu benzin, 1,2 milyonu ise dizel yakıt kullanıyor. Geçen yıl 300 bin LPG dönüşümü yapıldı. Yıllık ortalama dönüşüm adedi ise 250 bin. Bu rakamlar bizi dünyada LPG kullanımının benzin tüketimini geçtiği ilk ülke yaptı. 2009 yılında 2 milyon 350 bin ton otogaz kullanılırken, 2 milyon 200 bin ton benzin tüketildi. Ancak, sektör olarak önümüzde gideceğimiz çok yol var."

Üst sınıf araçlar tercih ediyor

Şiper, Prins'in, üst sınıf araçlara hitap eden sektörünün "en kaliteli" ürünü olduğunu belirterek, "Bu kalitesi nedeniyle fiyatı da pahalı. Ancak, ödenen fiyatı kalitesiyle hak ediyor. Bizim amacımız Prins ithalatı ile bayilerimizin üzerindeki stok baskısı ve maliyet yükünü hafifletmek. İpragaz olarak kesinlikle kit dönüşüm merkezleri kurmayacağız. Biz sadece sektöre kaliteli, üst sınıf ürün ithalatını sağlayacağız" diye konuştu.

Bir Hollanda firması olan Prins'ın, 1986'dan beri alternatif yakıt sistemleri konusunda uzmanlaşmış bir kuruluş olarak dünyanın 52 ülkesinde faaliyet gösterdiğini anlatan Şiper, Japonya'nın önde gelen enjektör üreticisi olan Keihin ile işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Şiper, "Sıralı otogaz sistemleri; LPG/CNG ve hidrojen için tek enjektör sistemi; valf bakımı likit sistemi ve likit enjeksiyon sistemi Prins'in mevcut en yüksek teknolojiyle ürettiği ürünleridir. Ayrıca deniz motorlarının dönüşümleri için ürettiği özel sistemler de teknolojinin en üst noktasıdır. Dünyanın 3. büyük LPG/CNG sistemleri üreticisi olan Prins, değişik ülkelerde Honda, Ford, Chrysler, Jeep, Toyota, Volkswagen ve Volvo'nun fabrika çıkışlı LPG ve CNG'li araçları için kit üretmektedir" dedi.

4, 5, 6 ve 8 silindir turbo ve kompresörlü araçlarda başarı ile uygulanan Prins otogaz sistemlerinin genellikle üst sınıf araç kullanıcıları tarafından tercih edildiğini ifade eden Şiper, standartlara uygun olarak dönüşümü yapılan araçların, diğer yakıtları kullanan araçlar kadar güvenli olduğunu vurguladı.

Şiper, "Türkiye çapında yaklaşık 2 bin tüplü bayi ve 400 otogaz istasyonu bulunan İpragaz, bundan böyle Prins'in tek yetkili distribütörü olarak otogaz sistemleri sektöründe de iş ortaklarıyla birlikte büyümeye ve ilerlemeye devam edecektir" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir