İpsala'ya modern çeltik fabrikası

Uygar Group, 4,2 milyon liraya mal olacak 8 bin metre kapalı alana sahip fabrika kuracak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDİRNE - Uygar Group Genel Müdürü İsmail Boz, Edirne'nin İpsala ilçesinin Paşaköy mevkiinde 4,2 milyon liraya mal olacak son teknoloji sistem çeltik fabrikası kurdukların bildirdi.

Uygar Group Genel Müdürü Boz, yaptığı açıklamada, çeltik ekimine 1969 yılında başladıklarını, grup olarak tarım, pirinç, akaryakıt ve restoran alanlarında hizmet ürettiklerini belirterek, planlı yatırımlar yaparak büyümeye devam ettiklerini kaydetti.

Ürettikleri üstün kalite ve birinci sınıf pirinçleri ARG, UYG markaları adı altında 5, 10, 25 kiloluk çuvallarla İstanbul Bayrampaşa'daki Mega Center Kuru Gıda Toptancılar Sitesinde toptan piyasasına sunulduklarını vurgulayan Boz, şunları anlattı:

''İpsala'ya 4,2 milyon liraya mal olacak, Türkiye'nin en modern çeltik fabrikasını kuruyoruz. 8 bin metre kapalı alana sahip olacak fabrikada saatte 50 ton çeltik elenecek. Kuracağımız üç siloda toplanacak olan çeltikler, tek bir kişinin kumanda edebileceği elektronik sistemle özel eleklerde elenip çöpünden ayrıştırılacak. Daha önce 10-12 saatte kuruttuğumuz çeltikler, elendikten sonra 6 saatte kurutulabilecek. Kurutma işlemini çeltik kabuğunu kullanarak gerçekleştireceğiz. Böylece, kömür, mazot ve elektrikten tasarruf sağlamış olacağız. Son teknoloji sistemle yüksek randımanlı çeltikler elde edeceğiz. Fabrika, yaklaşık bir yıl sonra tamamlanacak. Bu yatırımın tamamlanmasından sonra fabrika içinde 1, 2.5 ve 5 kiloluk şeffaf paketleme sistemini de kuracağız. Yaptığımız bu yatırım yaklaşık 15 kişiye istihdam sağlayacak.''

Bu konularda ilginizi çekebilir