Irak sınırına askeri sevkiyat

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, sınıra zırhlı araç sevkiyatı yapılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara ve Çankırı'daki birliklerden çok sayıda tank ve zırhlı araç, sınır bölgesindeki Şırnak'ın Silopi ilçesine doğru hareket etti. 

Bu kapsamda 28'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı birliklerine ait unsurlar görevlendirildi.

Ankara'dan tanklar ve tank kurtarıcıları, Çankırı'dan ise tekerlekli araçlar ve iş makinelerinin Silopi'ye karayoluyla sevkiyatı başladı.

Bakandan açıklama

Milli Savunma Bakanı Işık, sınıra yapılan zırhlı araç sevkiyatına ilişkin, "Bölgemizde önemli gelişmeler var. Bir taraftan Türkiye'nin içerisinde çok ciddi bir terörle mücadele var, diğer yandan da sınırımızın hemen diğer tarafında önemli gelişmeler var. Bütün bu gelişmelere hazırlıklı olmak açısından yapılan bir çalışma bu. Türkiye her türlü ihtimale önceden hazırlık yapmak durumunda, bu hazırlıkların bir parçası" dedi.

Bakan ışık özetle şöyle konuştu:

"Irak ile temaslar devam ediyor. Türkiye'nin kırmızı çizgileri var o çizgiler aşılırsa Türkiye yapması gerekeni yapacaktır. Şu anda diyaloglarımız devam ediyor. Öyle bir durum söz konusu değil. Musul'un demografik yapısını değiştirecek gelişmeler Türkiye'nin kırmızı çizgisidir. Bu konular Irak ile ve koalisyonla görüşülüyor. Bu arada Türkiye tabii ki gereken hazırlığı yapıyor. Terör tehditlerine asla müsade etmeyeceğiz. Türkiye olarak her ihtimale hazırız.

Bu konularda ilginizi çekebilir