Irak'ta 4 Türk işçisi serbest bırakıldı

İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KERKÜK - Irak'ta Tikrit-Kerkük yolunda kimliği belirsiz silahlı kişilerce kaçırılan 4 Türk işçisinin serbest bırakıldığı bildirildi. 

Emniyet kaynaklarından alınan bilgilere göre önceki gün kaçırılan işçilerin serbest bırakılması için aşiret liderleriyle temasa geçildi. Silahlı kişiler, görüşmeler sonucu arasında 4 Türk işçinin de bulunduğu 42 kişiyi serbest bıraktı. İşçilerin, fidye karşılığında kurtulduğu öne sürüldü.

Türk işçilerin, Türkiye'ye dönüşü için polis korumasında Erbil'e doğru hareket ettikleri ifade edildi.
Tikrit'te bir hastane inşaatında çalışan Türk işçileri, IŞİD'in neden olduğu çatışmalardan kaçarken önceki gün Kerkük yolu üzerinde silahlı bir grup tarafından rehin alınmıştı.

"Bize kötü davranmadılar"

Irak'ta Tikrit-Kerkük yolunda kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan işçilerden Ömer Asil, IŞİD militanlarının gözlerini bağlayarak kendilerini bilinmeyen bir yere götürdüğünü söyledi.

IŞİD militanlarının elinde üç gün kaldıktan sonra serbest bırakılan Ömer Asil (Trabzon), Fatih Önder (Samsun),Recep Kara (Osmaniye)  ve Cem Tezel (Mersin), Kerkük'te yaşadıklarını anlattı.
Ömer Asil, Samara'da güvenlik durumunun bozulması üzerine çalıştıkları firmanın, kendilerini memlekete gönderme kararı aldığını belirterek, "Karayoluyla gelirken Kerkük'e 50 kilometre mesafede, Hemrin dağları mevkinde, IŞİD militanlarının kurdukları kontrol noktasına geldik. Yüzleri maskeli, silahlı IŞİD militanları bizi otobüsten indirdikten sonra gözlerimizi bağlayarak bilinmeyen bir yere götürdüler. Serbest kaldıktan sonra tutulduğumuz yerin, Kerkük'ün 50 kilometre güneyindeki Riyad nahiyesine bağlı Enver El Asi köyü olduğunu öğrendik. Burada bizi 3 gün tuttular" dedi.

Asil, "Size nasıl davrandılar" sorusu üzerine, "10 metrekarelik bir yerde 50 kişi kalıyorduk. Yabancı olduğumuzu anlayınca kötü davranmadılar. Bize ekmek ve pilavdan oluşan üç öğün yemek veriyorlardı. Ancak silahlı adamlar 24 saat başımızda nöbet tutuyorlardı. Gelip gidip, 'Müslüman mısınız, Kur'an-ı Kerim okumasını biliyor musunuz?' şeklinde sorular soruyorlardı. Bu sabah hepimizi kameraya çektiler ve geldiğimiz otobüslerle bizi Kerkük'e gönderdiler" diye konuştu.

Kurtulduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Asil, "Bize yakalayınca öldüreceklerini düşündüm. Ancak çok şükür bir şey yapmadan serbest bıraktılar. Aileme kavuşacağım için çok mutluyum" ifadesini kullandı.  
Diğer bir Türk işçi Fatih Önder de kendileriyle birlikte Türkmenistan, Pakistan, Hindistan ve Nepal uyruklu 42 işçinin serbest bırakıldığını söyledi.

Recep Kara ve Cem Tezel de ailelerini telefonla arayarak, serbest kaldıklarını bildirdiklerini, Türkiye'ye dönmek için Pazar gününü beklediklerini ifade etti.