İran: Usame Bin Ladin hastalıktan öldü

İstihbarat Bakanı Muslihi, Ladin'in hastalık nedeniyle öldüğüne dair ellerinde kesin bilgi olduğunu açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAHRAN - İran İstihbarat Bakanı Haydar Muslihi, terör örgütü El Kaide'nin lideri Usame bin Ladin'in uzun bir süre önce hastalıktan dolayı öldüğünü belirtti.

İran gazetelerinde yer alan habere göre, Bakan Muslihi, ABD güçlerince Pakistan'da saklandığı evde öldürüldüğü belirtilen Bin Ladin'in aslında çok önceden bir hastalıktan öldüğünü ileri sürdü.

"Bin Ladin'in hastalık sonucu öldüğüne dair elimizde kesin bilgiler var" ifadesini kullanan Muslihi, "ABD askeri ve istihbarat birimleri, gerçekten Bin Ladin'i yakalayıp öldürdülerse niçin onun cesedini göstermiyorlar ve cesedi niçin denize attılar?" dedi.

Muslihi, "Washington yönetiminin yalan haberlerle bölgedeki halk hareketlerini gölgelemek ve ülke kamuoyunun dikkatini sorunlardan başka yöne çevirmek istediğini" savundu.

Bin Ladin'in öldürüldüğünün duyurulmasının ardından İranlı askeri ve siyasi kesimlerden de benzer açıklamalar gelmişti.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da Bin Ladin'in İran'da olduğuna yönelik söylentilerle ilgili olarak Amerikan ABC televizyonuna verdiği demeçte, "Bin Ladin, Washington'da yaşıyor. Zira onun eski ABD Başkanı George W. Bush ile iyi ilişkileri vardı. Onlar petrol alanında işbirliği yapıyorlardı. Ama Bin Ladin'in İran ile hiçbir zaman işi olmadı" ifadelerini kullanmıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir