İran'a yaptırım yasalaştı

Obama'nın imzaladığı paket, ABD Kongresi'nden şimdiye kadar geçen en sert yaptırımları içeriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

WASHINGTON - ABD Başkanı Barack Obama, Kongre tarafından onaylanan İran'a yeni yaptırımlar paketini imzaladı.

Obama, Beyaz Saray'da paketi imzalarken yaptığı açıklamada, paketin Kongre'den şimdiye kadar geçen en sert yaptırımları içerdiğini ve İran'ın rafine petrolün yanında, petrol ve doğal gaz sektörünü modernleştirmeye dönük mal ve hizmet alımını da zorlaştıracağını söyledi.

"Diplomasi kapısı"nın hala açık olduğunu kaydeden Obama, İran'ın, uranyum zenginleştirme programını durdurması için yapılan uluslararası çağrılara "meydan okumaya" devam etmesi halinde daha fazla uluslararası baskı altına gireceğini belirtti.

Obama, "ABD ve uluslararası toplumun, İran'ın nükleer silah temin etmesini önleme kararlılığından hiçbir şüphe duyulmamalı" dedi.

Bu yaptırımlarla birlikte İran hükümetinin, nükleer programlarını fonlama ve geliştirme yeteneğini hedef aldıklarını ifade eden Obama, "İran hükümetine, eylemlerinin sonuçları olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Obama'nın imzasıyla yasalaşan paket, İran Devrim Muhafızları ile iş yapan ya da ülkenin enerji sanayisine katkıda bulunan yabancı şirketlere yeni cezalar getirilmesini içeriyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir