”İş adamlarımızın seyahat kısıtlamasına son verilecek”

Bakan Çağlayan, Oda başkanı olduğu dönemde bazı iş adamlarının vergi borçları olduğu gerekçesiyle pasaportlarına el konulduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, "Yaptığımız düzenlemeyle artık iş adamlarımız, ister vergi borcu olsun ister olmasın, artık vergi dairesi başkanının veya vergi dairesindeki bir memurun iki dudağı arasındaki bir işlemle seyahat özgürlüğünün kısıtlanmasına son verilecek" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ve AK Partili bazı milletvekilleri, Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından, Sincan'da bulunan 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Ticaret Merkezi'nde verilen iftar yemeğine katıldı.

Bakan Çağlayan, burada yaptığı konuşmasına, anayasa değişikliğinin, iş adamlarını ilgilendiren maddelerine ilişkin de bilgi verdi.

Oda başkanı olduğu dönemde bazı iş adamlarının vergi borçları olduğu gerekçesiyle pasaportlarına el konulduğunu ve yurt dışına çıkmalarına izin verilmediğini anlatan Çağlayan şöyle konuştu:

"Yaptığımız düzenlemeyle artık iş adamlarımız, ister vergi borcu olsun ister olmasın, artık vergi dairesi başkanının veya vergi dairesindeki bir memurun iki dudağı arasındaki bir işlemle seyahat özgürlüğünün kısıtlanmasına son verilecek. Yok ben statükonun devamından yanayım, benim de pasaportuma el koysunlar diyorlarsa tereddütsüz 'hayır' diyebilirler. İş adamına kimse böyle bir engel koyamaz diyorsa iş adamları evet diyecektir."

Çağlayan, yapılacak değişiklikle Ekonomik Sosyal Konseyin de artık anayasanın teminatıyla korunacağını belirtti.

Referandumun sadece AK Parti'nin meselesi olmadığını vurgulayan Çağlayan, "Bu Türk milletinin kendi projesi, kendi iradesiyle oluşmuştur. Bu devlet projesidir" diye konuştu.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir de sel felaketi nedeniyle zor durumda olan Pakistan halkına yardım için hesap açtırdıklarını belirterek, bu ülkeye herkesin destek olması gerektiğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir