İş Bankası'ndan TOKİ kampanyasına özel kredi

Banka, TOKİ'nin peşin ödemede yüzde 20 oranına varan indirim kampanyasını özel kredi hizmete sundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İş Bankası'nın, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) peşin ödemede yüzde 20 oranına varan indirim kampanyasını özel bir kredi kampanyası ile desteklediği bildirildi.

İş Bankası'nca yapılan yazılı açıklamada, borçlu TOKİ müşterilerinin, İş Bankası'nın kampanyasıyla kalan miktarı da kapatabilmek için avantajlı konut kredisi imkanından faydalanabileceği belirtildi.

TOKİ tarafından 2008 yılı sonuna kadar satılan konutlar için düzenlenen kampanyanın, borcunu erken kapatan tüketicilere yüzde 20 indirim imkanı sağladığı dile getirilen açıklamada, TOKİ'den satın aldığı konutu için ödemeleri devam eden İş Bankası müşterilerinin, kalan borçlarını erken kapatmak istemeleri ve 22 Mart-19 Nisan 2010 tarihleri arasında İş Bankası'na başvurmaları halinde borçlarının yüzde 20'sine varan oranlarda indirim elde ettiği kaydedildi.

Açıklamada, ''Kampanyadan faydalanmak isteyen TOKİ konut sahipleri, sunulan özel faiz oranları ile 'Yeni Nesil Ev Kredisi' ürün ve vade seçenekleri sayesinde hem borcunu kapatabilecek hem de uygun geri ödeme imkanına kavuşacak'' denildi.

Kampanya hakkındaki ayrıntılı bilginin İş Bankası şubeleri ve ''444 2468'' numaralı Yeni Nesil Ev Kredisi Çağrı Merkezi'nden alınabileceği bildirildi.

Anapara korumalı yeni fon

Ayrıca Türkiye İş Bankası, "B Tipi yüzde 100 Anapara Korumalı Sekizinci Alt Fon"u piyasaya sundu.

İş Bankası'nca yapılan açıklamada, Banka'nın halka arz edeceği yeni anapara korumalı fonda varlık seçiminin bu kez emtia olduğu belirtilerek, 18-26 Mart 2010 tarihleri arasında halka arz edilecek olan fonun, yatırımcılara anapara koruması sağlarken; altın, bakır, petrol, mısır ve şeker gibi ürünleri içeren global emtia endeksinin getirisinden yararlanma fırsatı sunduğu kaydedildi.

İş Bankasının, global emtia piyasasında ortaya çıkan fırsatlardan faydalanmak isteyen ancak riskten kaçınan yatırımcıların ilgisini çekecek yeni bir anapara korumalı fonunun yatırımcılara anapara koruması sağlarken global emtia endeksinin getirilerinden de yararlanma imkanı sağlayacağı ifade edildi.

Yeni fonun halka arzının tüm İş Bankası şubelerinden gerçekleştirileceği dile getirilen açıklamada, 2010'da başlayacak olan yatırım döneminin 2 Şubat 2011'de sona ereceği, minimum alım tutarı 1.000 TL olarak belirlenen ve sadece öngörülen talep toplama döneminde alımı yapılabilecek olan fonun, yatırımcıları yatırım dönemi boyunca sağlanacak global emtia endeksinin getirisinden faydalandıracağı aktarıldı.

Fonun, 10 aylık yatırım dönemi içerisinde Dow Jones-UBS Emtia Endeksi kullanılarak fona özel olarak oluşturulan global emtia endeksinin getirisinden yatırımcıların faydalanmasını sağlayacağı belirtilen açıklamada, endeksin; tarım, hayvancılık, enerji, metal ve değerli metal kategorileri altında toplam 19 adet değişik emtiadan oluştuğu, petrol, doğal gaz, altın, soya fasulyesi, bakır ve mısırın endekste yer alan başlıca ürünler olduğu bildirildi.

Açıklamada, fonun getirisinin hesaplanmasında aylık izleme yönteminin kullanılacağı, 10 aylık yatırım dönemi içinde aylık olarak vade başından endeks getirilerine bakılıp dönem sonunda bu getiriler pozitif olmuşsa bunların ortalaması alınarak paylaşım oranında yatırımcıya verileceği ifade edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir