İş dünyası terörü lanetledi

İş dünyası temsilcileri, yayımladıkları mesajlarla terörün insanlığın düşmanı olduğunu belirterek saldırıyı lanetledi; devletin verdiği mücadelenin arkasında oldukları mesajını verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Ortaköy'de bir gece kulübünde gerçekleştirilen saldırı sonucu 39 kişi yaşamını yitirdi, 65 kişi de yaralandı. Saldırıya içeriden ve dünya liderlerinden tepkiler yağıyor. İş dünyası temsilcileri de terörün karşısında verilen mücadeleyi sonuna kadar desteklediklerini belirtti ve saldırıyı kınadı. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu yılbaşı akşamı İstanbul’da meydana gelen kanlı saldırı üzerine yaptığı açıklamada, “Kaynağı ne olursa olsun, terör insanlığın düşmanıdır. Kardeşliğin, yaşamanın, aydınlık hayallerin düşmanıdır. Ülkemizin birlik ve beraberliğine, masum canların kalbine sıkılan bu kurşunlar, tarihin en kara sayfalarında insanlık suçu olarak okunacaktır” dedi.

Hisarcıklıoğlu mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Acı bir yılın ardından, 2017 için huzur diledik. Taze başlangıçlar, kardeşlik istedik. Ancak terör bir kez daha insanlık düşmanı olduğunu duyurdu.

Yaşama, düşman olduğunu bildirdi. Hiçbir inancın, hiçbir siyasetin ve amacın kabul edemeyeceği bu cinayetler, insanlık suçudur, vahşettir. Türk iş dünyası adına lanetliyoruz.

Terör amacı, kaynağı ne olursa olsun sadece ülkemizin değil, dünyanın da en büyük sorunudur. Bütün vicdan sahipleri el ele verip ortak bir mücadeleyle terörün her türlüsüne karşı durmak zorundadır.

Terörün panzehiri, birlik ve beraberliktir. Devletimizin terörle mücadelesinin sonuna kadar arkasındayız.

Bizim ayrılmaz bir bütün olduğumuzu, sarsılmaz bir inançla birbirimize bağlı olduğumuzu ve hiçbir ölüm tehdidiyle çözülmeyeceğimizi bu terör yuvaları eninde sonunda anlayacaktır.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Başımız sağolsun”

TİM Başkanı Büyükekşi: 
Türkiye'nin huzurunu bozamayacak

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi yayımladığı mesajda Türkiye'nin terörizmin hedefi haline geldiğini ve mücadelenin süreceğini ifade etti.

"İstanbul'da yeni yıla girdiğimiz ilk saatlerde meydana gelen vahşi terör saldırısını lanetliyoruz. Bu şok edici ve acı olayda hayatını kaybeden masum insanlara ve şehit polisimize Allah'tan rahmet diliyoruz." diyen Büyükekşi'nin mesajı şöyle: 

Sapkın ruhlu saldırganların nafile eylemleri Türkiye'nin huzurunu bozamayacak. Terörle bu ülkenin düzenine kastedener bilmelidir ki Türkiye; hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan, insana ve inançlara saygıyı şiar edinmiş, sadece bölgesine değil tüm dünyaya barışın hakim olmasını gönülden isteyen 80 milyon akla ve yüreğe sahiptir. Ve tüm dünya görmelidir ki bugün birden fazla cephede terörizmin hedefi haline gelen Türkiye bu belaya karşı mücadelesini yalnız da olsa sonuna kadar sürdürecektir.

Önceki gün gece gerçekleşen bu alçakça saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Aklın ve vicdanın hakim olduğu bir gelecek temennisiyle.

DEİK Başkanı Vardan:
Ülkemizi kimseye yedirmeyiz

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, dil, din ve mekan ayrımı yapmaksızın, masum insanları dünyanın her yerinde katleden alçak terör saldırılarını en şiddetli şekilde lanetlediklerini bildirerek, "Ülkemizin her bir değerine, mekanına, insanına yapılan bu saldırılar karşısında tek ses olarak, Allah’tan, milletimizin birlik ve beraberliğini muhafaza etmesini canı gönülden niyaz ediyoruz. Melun saldırıları gerçekleştirenlerin de bir an önce bulunarak, hak ettikleri cezaya çarptırılmasını diliyoruz. Kimse unutmasın ki, biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, biriz, birlikteyiz ve ülkemize yapılan tüm saldırılara karşı tek vücuduz, ülkemizi de kimseye yedirmeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak:
Terörün dini ve ırkı yok

Müstakil Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, sosyal medya hesabı üzerinden saldırıyı kınadı.

Olpak'ın paylaşımı şöyle: "Terörün dili, dini, ırkı, mazereti ve mekanı yok. Geleceği de yok. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifa diliyorum"

TÜGİK Genel Başkanı Güral:
Yanıtımız, dimdik ayakta durmak olacak

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, alçak terör saldırısını lanetlediğini ve yaralananlara acil şifa dilediğini bildirerek, "Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, acılarını yürekten paylaştığımız yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Milletimizi bölmeyi ve yılgınlığa sürüklemeyi amaçlayan bu insanlık dışı katliama yanıtımız, birliğimizi güçlendirmek ve teröre karşı dimdik ayakta durmak olacaktır. Korkmuyoruz, yılmayacağız devletimiz ile el ele terörü yeneceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

ASKON Genel Başkanı Koca:
Milletimize başsağlığı diliyoruz

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca da, bölge ve Türkiye üzerinde oynanan büyük oyunun farkında olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Gerçekleştirmek istedikleri amacın da bilincindeyiz. Bu katliamlarla ülke birliğimizi ve bütünlüğümüzü hedef alanlar şunu bilmeliler ki, sivilleri vahşice katleden bir zihniyetin emellerine ulaşmasına milletçe asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de ulus olarak içte ve dışta yer alan bu hain odaklara karşı milli birlik ve dayanışma içinde gereken tüm çabayı göstereceğiz. Başta aziz milletimizin milli birlik ve bütünlüğü hedef alınarak gerçekleştirilen bu alçak saldırıyı bir kez daha kınıyor, bu alçak saldırının kurbanlarına Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, acılı ailelere ve yüce milletimize başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz."

Dunya.com, AA

İstanbul'da güvenlik zirvesiİstanbul'da güvenlik zirvesi

Kılıçdaroğlu: Toplumsal dayanışmamızla bertaraf edeceğizKılıçdaroğlu: Toplumsal dayanışmamızla bertaraf edeceğiz

Erdoğan: Bu tür kirli oyunlara geçit vermeyeceğizErdoğan: Bu tür kirli oyunlara geçit vermeyeceğiz

Hükümetten ilk açıklamalarHükümetten ilk açıklamalar