İş dünyasından bir yıldız kaydı!

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ahmet COŞKUNAYDIN
ahmetcoskunaydin@hotmail.com

Ülkemiz ekonomisinde üç nesildir söz sahibi olan Koç ailesi, çok değerli bir üyesini, beklenmedik bir anda yitirdi. 2003 yılından bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekte olan Mustafa Koç, geçirdiği bir kalp krizi sonucu, tüm müdahalelere rağmen, henüz çok genç sayılacak bir yaşta 56 yaşında kurtarılamayarak yaşama veda etti.

Ülkemiz ihracatının geliştirilmesi ve teknolojide çağı yakalayabilmemiz için, sürekli çabalar harcayan, Koç, bu uğraşında ciddi bir mesafe alınmasına da katkıda bulunmuştu.

Türk ekonomisinde kilit rol oynayan aralarında Ford Otosan, Tüpraş ve Otosan gibi şirketleri de barındıran bir deve başkanlık yapan Mustafa Koç, tüm ihracatımızın yüzde 9’luk bölümünün de gerçekleştirilmesinde başroldeydi. Forbes dergisinin 2015 değerlendirmesinde Mustafa Koç, 1 milyar 50 milyon dolarlık kişisel serveti ile milyarderler sıralamasında yer almayı başarmıştı. Koç, yaşadığı sürece sadece kendi şirketleriyle uğraşmakla kalmamış, bir çok sosyal kurum yanında TÜSİAD gibi etkili kuruluşların da yönetimlerinde görev almıştı.Mustafa Koç’un en büyük çabalarından birini de Amerika Birleşik Devletleri ile olan ekonomik ve ticari ilişkilerin, geliştirilmesi olmuştu.

İstanbul Borsasında kayıtlı senetlerin, yüzde 18’lik bölümüne sahip olan Koç ile Rusya’da Ramstore’ları açarken başlayan kadim dostluğumuz, kesintiler olsa da sürmekteydi.
  
Efendiliği, alçak gönüllülüğü, insan severliği ve cana yakınlığıyla asla unutulmayacak izler bırakan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un aramızdan ani ve beklenmedik ayrılışı, ‘İş dünyasından bir yıldızın kayması olarak yorumlanabilir ancak.

Onun aramızdan ayrılması sadece ailesi ve yakınlarını değil, tüm Türk iş dünyasını da yasa boğdu. Bu nedenle, yakınları ve sevenleri kadar, iş dünyamıza da başsağlığı dilemek isterim. Sevgili Mustafa Koç’a anneannemim dileğiyle, veda etmek isterim, ‘Nur gölünde uyu  sevgili Mustafa!’…