İş dünyasından seçim mesajları

Geçici sonuçlara göre Türkiye'nin 12'nci Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan'a iş dünyasından tebrik, kutuplaşmayı sonlandırma ve ekonomiye odaklanma mesajları geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye 12'nci Cumhurbaşkanı'nı sandıkta belirledi. Geçici sonuçlara göre oyların yüzde 51.8'ini alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iş dünyasından da tebrik mesajları yağdı. Kimi iş dünyası temsilcileri Erdoğan'ın seçilmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirirken, kimileri de 'ekonomik istikrarın devam etmesini', 'kutuplaşmanın sona ermesini' ve 'önceliğin ekonomiye verilmesini' istedi. İşte o mesajlar:

İlk tebrik ihracatçıdan

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), seçim sonuçları sonrasında yaptığı yazılı açıklama ile Erdoğan'ı tebrik etti. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi açıklamasında şunları ifade etti:

Türkiye, demokrasisini kökleştirecek bir olgunluk ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerini gerçekleştirdi, seçimlerin huzur içinde gerçekleşmiş olması büyük bir kazançtır. Doğrudan halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyoruz.

Sayın Başbakanımızın Türkiye'nin siyasal olarak büyük dönüşümüne, güçlü küresel bir ekonomik aktör olarak yükselmesine ve uluslararası tacir bir devlet olarak gelişmesine yaptığı liderlik ve ülkemize verdiği hizmetlerin Cumhurbaşkanlığı makamında da süreceğine, ülkemizi 2023 hedeflerine taşıyacağına inanıyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz.

TÜSİAD: Öncelikli beklentimiz kutuplaşmanın bertaraf edilmesi

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nden (TÜSİAD) yapılan açıklamada, "İş dünyası olarak yeni Cumhurbaşkanımızdan öncelikli beklentimiz, demokratikleşmenin ve kalkınmanın önünü kesme noktasına ulaşmış olan ağır kutuplaşmanın ve ayrışmanın bertaraf edilmesidir" denildi. Mesajda şu ifadelere yer verildi:

Türk demokrasi tarihinde ilk kez halkoyuyla seçilen yeni Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik eder kendisine görevinde başarılar dileriz. İş dünyası olarak yeni Cumhurbaşkanımızdan öncelikli beklentimiz, demokratikleşmenin ve kalkınmanın önünü kesme noktasına ulaşmış olan ağır kutuplaşmanın ve ayrışmanın bertaraf edilmesidir. Yeni Cumhurbaşkanımızın, Anayasadan aldığı yetki ve sorumluluklarıyla devlet kurumları arasında azalan ahengin yeniden tesis edilmesi, siyasi partiler arasında nitelikli diyalogun başlatılabilmesi konularında yol gösterici ve uzlaştırmacı bir rol oynamasını ümit ediyoruz. Zira önümüzde, devletimizin itibarının güçlendirilmesi ve gelecek yıl yapılması beklenen TBMM seçimlerine kadar geçecek dönemde, siyasi takvim elverdiği ölçüde demokratikleşme ve kalkınmaya hizmet edecek azami düzeyde reformun yapılması gibi önemli ihtiyaçlar bulunmaktadır. Cumhurbaşkanlığı makamının uzlaşmacı, uzlaştırıcı tutumu bu dönemin başarıyla geçilmesi açısından kritik öneme sahiptir.

İş dünyasının gönüllü temsil örgütü olarak, bu dönemde demokrasi kültürünün kökleşmesi ve siyasi istikrar, refah ve huzur ortamının gelişmesi için tüm siyasi aktörler ve kurum ve kuruşlarca azami katkının sağlanmasını dileriz. TÜSİAD tüm birikimi ile bu alanlarda her türlü katkıyı vermeye devam edecektir.

TOBB: Huzur ortamını güçlendirip, reformlara odaklanalım

TOBB'dan yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Milletimiz iradesini sandığa yansıtmış ve ilk defa doğrudan oy kullanarak 12. Cumhurbaşkanı’nı seçmiştir. Sonucun ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Milletimizin teveccühünü alarak seçimi kazanan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Türk iş dünyası adına tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Artık ülkemizin daha fazla zaman kaybetmeden esas gündemine dönmesini arzu ediyoruz. Zira hem küresel iktisadi risklerin hem de yakın coğrafyamızdaki belirsizliklerin yeniden artmaya başladığı bir dönemdeyiz. Böyle bir ortamda yapısal reformlara odaklanarak ekonomik yapımızı güçlendirmeli, daha sağlam bir zeminde 2023 hedeflerimize ilerlemeliyiz. Bunun için de ülkemizde huzur ortamını güçlendirmeliyiz.

Yeni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın hem toplumsal huzuru sağlamak, hem de reform ivmesini ülkemize yeniden kazandırmak için hükümetimize yol göstereceğine ve Meclis'imize destek olacağına inanıyoruz.

Güler Sabancı'dan tebrik mesajı

 

[PAGE]

Güler Sabancı'dan tebrik mesajı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin açıklamasında, ilk turda seçilen Başbakan Erdoğan'ı tebrik etti ve ülke demokrasisi adına son derece sevindirici olduğunu vurguladı. Sabancı açıklamasında, “Halkımız birinci turda, büyük bir demokratik olgunluk içinde birlik ve beraberliğini temsil eden Cumhurbaşkanlığı seçimini gerçekleştirmiştir. Bu, Türkiye demokrasisi adına son derece sevindiricidir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıllık başarılı bir Başbakanlık’tan sonra, Cumhurbaşkanlığı görevine seçilmiştir. Kendisini kutluyor, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu yeni döneme başlarken, bugüne kadar sağduyulu ve yapıcı yaklaşımlarıyla, yedi yıllık Cumhurbaşkanlığı görevini başarıyla tamamlayan, Sayın Abdullah Gül’e de teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

MÜSİAD: Türkiye'nin şekillenmesinde büyük ve köklü bir adım

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçici sonuçlara göre 12'inci Cumhurbaşkanı olarak seçilmesiyle sonuçlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi. Olpak, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Milletlerin tarihinde öyle anlar vardır ki, etkileri bakımından köklü kırılmaları ifade eder. Milletimiz, ortaya koyduğu kararlı iradeyle, hem kendi tarihinin seyrini değiştirmiş, hem de gelecek nesillere gururla yad edecekleri bir not düşmüştür. 12 yıldır, her türlü bedel göze alınarak sürdürülen hak ve özgürlükler mücadelesi, demokrasi kültürümüzün ve siyasi kazanımlarımızın temeli olmuştur. Bu seyirde önemli bir milat olan Cumhurbaşkanlığı seçimi de, Yeni Türkiye’nin şekillenmesinde büyük ve köklü bir adımdır.

Bundan sonra, ülkemizde hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Bugün, her konuyu cesaretle ve sistem bazlı tartışacağımız yeni bir dönemin de adımı atılmıştır. MÜSİAD olarak bir süredir sıkça ifade ettiğimiz gibi, ‘kuvvetler kargaşası’ şeklinde yürütülen mevcut parlamenter sisteme alternatif bir sistem, en kısa zamanda, ‘kuvvetler ayrılığı’ prensibi rehberliğinde kamuoyunun gündemine gelmelidir.

Seçim sonuçları açıkça ortaya koymuştur ki; halkımız, elde ettiğimiz huzur, güven ve istikrar ortamının devamı yönünde, bir kez daha, net bir tavır göstermiştir. Dileğimiz, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisine duyulan bu güveni, Cumhurbaşkanlığı görevi süresince de daha da geniş kitlelere yayarak, kardeşlik ortamını daha da pekiştirmesi ve ülkemizi hedeflerine daha hızlı bir şekilde ulaştırmaya devam etmesidir. Cumhurbaşkanlığı seçiminin, milletimizin sağduyusuyla sonuçlanmasından duyduğumuz memnuniyeti belirtmek isteriz. Millet sözünü söylemiştir, şimdi, bu sonuçla yola devam etme zamanıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik eder, kendilerine üstün başarılar dileriz. Bu vesileyle, son 7 yıldır, Cumhurbaşkanımız olarak, hem yurtiçinde, hem de yurtdışında, milletimizi layıkıyla temsil eden, başarılı bir şekilde görev süresini tamamlayan 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'e de şükranlarımızı sunarız. Bu sonucun, ülkemiz, milletimiz ve tüm mazlum milletler için hayırlar ve güzellikler getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ederiz.

İTO: Gündem tekrar ekonomiye dönecek

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar tebrik mesajında,"Halkın oyuyla gerçekleştirilen ilk Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan sonuçların ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Seçimlerin beklediğimiz ve ümit ettiğimiz gibi sonuçlanmasıyla ekonomik ve siyasi istikrarın devam edecek olması çok hayırlı olmuştur. Sayın Erdoğan gibi iş dünyasına uluslararası özgüven kazandırmış bir Başbakan'ın, Cumhurbaşkanı olarak daha büyük katkıları olacağına eminim. Seçimin ilk turda sonuçlanması da iş dünyamız açısından çok hayırlı olmuştur. Türkiye gündemi böylece yeniden siyasetten ekonomiye dönecek; artık işimize bakacağız" ifadelerine yer verdi.

İHKİB: Zaman ekonomiye odaklanma zamanı

 

[PAGE]

İHKİB: Zaman ekonomiye odaklanma zamanı

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, seçim öncesi yapılan değerlendirmelerin ışığında beklenen bir sonuç olduğunu belirterek, "Memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Piyasaların olumlu tepki göstereceği kanaatindeyim. Ekonomik istikrarın devamı açısından da olumlu bir sonuç oldu. Türkiye’nin parlak geleceği için geçmişe sünger çekip geleceğe emin adımlarla yön vermeliyiz Umarım bundan sonra yeni hükümet çalışmalarında da ekonomi yönetiminde çok büyük değişiklikler olmaz. Ülkenin geleceği açısından daha net görebileceğimiz bir döneme girdik. Bu nedenle yaşanan tüm gerginlikleri bir tarafa bırakarak ekonomik büyüme ve istikrar için çalışmak durumundayız" dedi.

TGSD: Erdoğan'ı şimdi Cumhurbaşkanı olarak ağırlamak istiyoruz

"Seçimlerin Türkiye’ye ve ekonomimize hayırlı olmasını diliyorum" diyen Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin, "Yüzde 52'lik oy oranıyla Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir başarıya imza attığına inanıyorum. Bugüne kadar Başbakan olarak Moda Konferansımızın açılışını yapan Sayın Erdoğan'ı şimdi Cumhurbaşkanı olarak ağırlamak istiyoruz. Ancak Türkiye olarak sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Suriye-Irak hattındaki çatışmalar ve beraberinde IŞİD terörü derken Türkiye ihracatı kan kaybetmeye başladı. Ekonominin yeniden siyasetin önüne geçip dünyadaki reel gelişmelere odaklanmamız gerekiyor. Yaşanan gerginlikler ciddi anlamda piyasalara zarar veriyor. Bir an önce ülkemizin bu sıkıntıları atlatması ve huzura kavuşması için ekonomik istikrar yolunda güç birliği sağlamalıyız" diye konuştu.

BMD: Özgüven markalarımızın çıtasını yükseltecek

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Hüseyin Doğan, "Halkımızın oylarıyla gerçekleştirilen ilk Cumhurbaşkanlığı seçiminin demokrasi kültürümüzü geliştirip, zenginleştirdiğine inanıyorum. Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığını tebrik ediyor, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Büyük bir olgunluk içinde tamamlanan seçim döneminin ardından piyasalar hareketlenecek ve ekonomi yeniden bir numaralı gündemimiz olacaktır. İstikrara inanan, iktisadi kalkınma hamlesini kesintisiz sürdüren Türkiye, marka ekonomisi üzerinden hedeflerine çok daha hızlı bir şekilde ulaşacaktır. Son 10 yılda hızla büyüyen Türkiye’ye eş bir performans sergileyen markalarımızın, yeni dönemin sağlayacağı özgüven koşulları altında başarı çıtasını çok daha yukarılara çıkaracağına inanıyorum" dedi.

TASD: Destek için var gücümüzle çalışacağız

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Hüseyin Çetin, "İlk defa halk oylamasıyla seçilen Cumhurbaşkanımızı tebrik eder ülkemiz adına hayırlı olmasını dilerim. Kısa süre önce getirdiği ek vergi ile sektörümüze nefes aldıran sayın Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı köşkünde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. İş dünyası olarak Türkiye’nin önünde yepyeni bir dönemin başladığına inanıyoruz. Türk ayakkabı sanayi olarak bu süreci katkı sunmak için var gücümüzde çalışacağız" diye konuştu.

TÜRKONFED: Artık 'ekonomi' zamanı

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça, önemli seçimlerden birinin geride bırakıldığını, bir yıldır seçim süreci yaşayan Türkiye’nin ekonomiye odaklanabileceğini söyledi. Seçilecek yeni cumhurbaşkanının kırık kalpleri onarmasını istediklerini hatırlatan Onatça, "Sonucun hayırlı olmasını diliyoruz. Sayın Erdoğan, yaptığı balkon konuşmasında tartışmaları, kırgınlıkları geride bırakalım mesajı verdi. Bu konuşmaya sadık kalınan uygulamalar kırılan kalplerin onarılmasını sağlar. Kendisine 76 milyonun tamamını temsil edeceği, kucaklayacağı hassas ve büyük sorumluluk isteyen görevinde başarılar diliyoruz" dedi.

2014'le başlayan yerel ve cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin ülkeyi yorduğunu ancak geride bırakılmış olmasının avantaja çevrilebileceğini belirten TÜRKONFED Başkanı Onatça, sözlerini şöyle sürdürdü: Küresel ekonomide kırılganlıkların devam etmekte olduğu bir ortamda tamamlanan seçim süreci iş dünyasında güven ve beklentilerin düzelmesine katkıda bulunacaktır. Seçim öncesinde Anadolu'ya hakim olan rehavetin, seçim sonrasında ortadan kalkmasını umuyoruz. Türkiye ekonomisinde çözüm bekleyen yapısal sorunların bir süredir siyasetin gölgesinde kaldığı ve gereken önemi bulamadığı hepimizin malumu. Önümüzdeki günlerde gerek başbakan gerekse ekonomi yönetiminin krizsiz belirlenmesi tedirginliği de ortadan kaldırır. Bu çerçevede ekonomide bekleyen önlemlerin devreye sokulması, bu senenin son çeyreğinde ve gelecek sene elde edeceğimiz büyüme oranının hızlanmasını sağlayacaktır.

İSTİB: Demokrasimiz sınıf atladı

 

[PAGE]

İSTİB: Demokrasimiz sınıf atladı

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Cumhurbaşkanlığı seçiminde kazananın Türkiye olduğunu söyledi. Türk Milleti'nin, son 12 yılda Türkiye'yi yöneten Recep Tayyip Erdoğan'ı, kendi oylarıyla Cumhurbaşkanı seçmesinin son derece anlamlı olduğunu belirten Kopuz, "Bu seçimin kazananı milletimizdir. Türk milleti, oylarıyla Başbakan seçtiği Erdoğan'ı bu kez de Cumhurbaşkanı seçerek ülkenin yolunu açmıştır" dedi.

Türk demokrasisi açısından önemli bir eşiğin geçildiğini ifade eden Kopuz, şunları söyledi: Cumhurbaşkanını halkın seçmesi sebebiyle Türkiye demokrasisi sınıf atlamıştır. Bu seçimle Türkiye yeni bir döneme girmiştir. Daha etkili, daha güçlü ve kararlı bir Cumhurbaşkanının, Türkiye'yi daha etkin yapacağına inanıyorum. Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu güç ve kararlılığa sahip olduğunu cümle alem biliyor. İş dünyası olarak istikrarın sürmesi, seçimin ilk turda bitmesinden dolayı memnuniyet içindeyiz. Seçim bitti. Artık işimize, aşımıza bakalım. 12. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı canı gönülden kutluyor, Milletimize, Devletimize, Türk ve İslam dünyasına hayırlı olmasını diliyorum.

ASKON: Yeni Türkiye hayırlı olsun

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca ise yayınladığı tebrik mesajında, "Ülkemiz tarihi bir dönemin başlangıç noktasında bir seçim gerçekleştirmiştir. Seçim başarı ile sonuçlanmış ve milletimiz kararını vermiştir. Ülkemiz açısından bir ilk olan bu seçim, hiç şüphesiz gelecek açısından son derece önemli değişimler için bir işaret fişeği anlamına gelmektedir. Bu durum, Türkiye'nin siyasal algısı açısından dolayısıyla siyasal sistemine yansıyacak tavrı açısından da önemli değişimlerin başladığının işaretidir. Halk tarafından seçilen bir cumhurbaşkanının kullanabileceği güçlü yetkilerinin olması gerekir.. Millet ile daha yakın, daha irtibatlı bir sistem oluşmasının ilk adımı atılmıştır" dedi.

ATO: Seçimin ilk turda sonuçlanması Türk halkının kararlılığının göstergesi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, cumhurbaşkanı seçiminin ilk turda sonuçlanmasının Türk halkının kararlılığının göstergesi olduğunu belirtti. Bezci, yaptığı yazılı açıklamada, seçimlerin iş aleminin beklediği gibi sonuçlanmasının siyasi, dolayısıyla da ekonomik istikrarın devamı için olumlu olduğunu dile getirerek, seçimin ilk turda sonuçlanmasının Türk halkının kararlılığının göstergesi olduğunu vurguladı.

Başbakan olarak Türkiye'yi ekonomik ve siyasi istikrara kavuşturan Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı olarak da Türkiye'ye büyük katkılar sağlayacağına inandıklarını bildiren Bezci, "Artık gündemimiz siyasetten çıkıp ekonomiye dönmeli. Türkiye'nin küresel ekonomilerin krizde olduğu yıllarda bile istikrarını koruyarak büyüme kaydetti. Türkiye'nin yakaladığı istikrar ortamını bozmadan, gündemini ekonomiye odaklaması şarttı. Türkiye'nin ekonomik büyümesini sürdürme ve yeni istihdam alanları oluşturması için cari açık sorununu çözmesi, ihracata dönük, katma değeri yüksek yatırımlar gerçekleştirmesi gerekiyor" değerlendirmelerinde bulundu.

TÜGİAD Gül'e teşekkür etti, Erdoğan'ı kutladı

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen, Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kutladı. Yücelen, "Türkiye olarak demokrasi tarihimizde bir ilke imza attık. İlk kez Cumhurbaşkanımızı halkımızın oyları ile seçtik. Sandıktan yanlış çıkmaz; Cumhurbaşkanlığı gibi bir makamın sahibinin kim olacağını en iyi bu ülkenin vatandaşları bilir. Seçime aday olarak katılan birbirinden değerli adaylara, seçim sürecinde gösterdikleri olgun mücadele için teşekkür ediyoruz. Başta seçimi kazanan ve 12'nci Cumhurbaşkanımız olarak bu büyük sorumluluğu teslim alacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu ve Sayın Selahattin Demirtaş'a ve sandığa giderek oy kullanmak suretiyle demokrasimizin gelişmesine katkıda bulunan herkese öncelikle teşekkür etmek istiyoruz.

Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı olarak önemli hizmetler gerçekleştiren Sayın Abdullah Gül'e ve ekibine bu dönemdeki hizmetleri için teşekkür ederken; 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı da kutluyor ve kendisine başarılar diliyoruz.

TÜGİAD olarak, Sayın Başbakanımızın görev süresinde de iyi bildiği gibi üreten, istihdam yaratan, ihracat için savaşan reel sektörümüzün temsilcisi olarak kendilerinden beklentimiz reel sektörün ihtiyaçlarını ön planda tutmasıdır. Reel sektör çalıştığı ve ürettiği sürece bu ülkede fabrika bacalarından duman çıkacak, evlere ekmek girecektir. İş dünyasının genç temsilcileri olarak, ülkemizin refahının artırılmasının ve olabildiğince eşit paylaşılmasının ortak hedef olarak ön planda olmasını bekliyoruz. Bu doğrultuda, Türkiye’nin özlediği uzlaşma ve hoşgörü kültürünü temsil eden Cumhurbaşkanlığı makamının, önümüzdeki süreçte, siyasi partiler ve toplumun farklı kesimleri arasında denge ve diyaloğu sağlayarak bu hedefe sahip çıkmasını arzu ediyoruz. İş dünyasının genç temsilcileri olarak bizler Cumhurbaşkanlığı makamının en önemli görevinin ülkemizdeki birlik, beraberlik ve sosyal barışı devam ettirmek olduğunu düşünüyoruz. Seçimlerin ardından tüm Türkiye'yi elbirliği ile çalışmaya ve ülkemizi daha iyi bir ülke yapmak için mücadele etmeye davet ediyoruz" dedi.

GYİAD: Ekonomik istikrar için çalışma zamanı

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD) Başkanı Burcu Akdarı Toprak, "Cumhurbaşkanlığı seçim sonucunun Türkiye için hayırlı olmasını umuyoruz" dedi. Toprak şöyle devam etti: Cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle Türk siyasi tarihinde yeni bir döneme girmiş olduk. Türkiye’de halk demokratik sisteme daha fazla entegre olurken, komşularımızda ise bölgesel çatışmalar her geçen gün daha da genişliyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığında bölgesel bir güç olarak, bir yandan barış sürecine katkı sunup öte yandan sürdürülebilir büyümenin güvence altına alınmasını, halkımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesini arzu ediyoruz. Ülkemiz adına barışçıl demokratik çağdaş ve güçlü bir Türkiye arzuluyoruz. Şimdi ekonomik istikrar için çalışma zamanı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir