İş dünyası terörü lanetledi

İş dünyası Kayseri'de gerçekleştirilen terör saldırısını lanetledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kayseri'de bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında 14 asker şehit oldu, 55 asker yaralandı. İş dünyası temsilcileri yayınladıkları mesajla saldırıyı kınadı, birlik mesajı verdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden terör saldırısı sonrası açıklama yaptı.

Hisarcıklıoğlu, "Kayseri'de hain terör saldırısında şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağolsun" dedi.

TÜSİAD

Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği (TÜSİAD) resmi internet sitesinden 'Kayseri'de Gerçekleştirilen Terör Saldırısı Açıklaması' başlıklı bir bildiri yayınladı.

Bildiri metni şu şekilde: "Terör yine cani bir eylem gerçekleştirdi ve bu sabah Kayseri'den gelen acı baberle bir kez daha derinden sarsıldık. Bu hain ve insanlık dışı terör saldırısını şiddetle kınıyor, şehitlerimizin acılı ailelerine ve tüm Türkiye'ye başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bu terör saldırıları, ülkede bir korku iklimi yaratarak Türk halkının huzurunu bozmayı hedef almaktadır. Terörün amacına ulaşmasını engellemek için, halkımızın sağduyusunu hedef alan bu saldırılara karşı ortak ve güçlü bir karşı duruş sergileyeceğine olan inancımız tamdır.

Teröre karşı toplumumuzun tüm kesimlerinin gösterdiği duyarlılık ve ortak irade terörle mücadelede Türkiye'nin en büyük varlığı olmaya devam edecektir.

Tüm milletimizin başı sağolsun."

TİM

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) “Kayseri Terör saldırısı” adlı bir basın bildirisi yayınladı.

İhracatçıların yayınldığı bildiride şu ifadeler yer aldı:

"Terör bu sabah ülkenin güvenliği için şerefli görevlerini ifa eden askerlerimizi hedef aldı.

Bu alçaklığa lanet okumak artık acılarımızı hafifletemiyor. Her saldırı kenetlenmemizi güçlendiriyor öfkemizi artırıyor.

Bu pisliği görmezden gelenler, kendilerini çok daha net, çok daha açıkça belli ediyorlar. Halkımız dostunu da tanıyor düşmanını da.

Biz birbirini ve ülkesini seven, canını öne koymaktan çekinmeyen bir halkız. Şerefsiz ve korkak katiller, güzel ülkemizin huzurunu bozamayacak. Onların bu çaresizliği, vahşi yüreklerde öfkeyle karışık bir korkuya dönüşecek.
Herkes bilmeli ki bizim öfkemiz daha büyük. Gencecik canlarımızı gözünü kırpmadan katleden bu zihniyetle yılmadan mücadeleye devam edeceğiz. Tüm dünya şahittir ki; Türk milleti mücadelelerinden hep galip çıkmıştır.

İhracat ailesi olarak bu mücadelenin neferi olmaktan her zaman gurur duyduk, duymaya da devam edeceğiz. Şehit evlatlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun."

TİSK

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) terör saldırısı sonrası yayınladığı mesajında asla yılgınlığa kapılmayacaklarını dile getirdi.

Konfederasyon tarafından yapılan açıklaması:

"Bu sabah Kayseri’de askerlerimizi hedef alan hain terör saldırısı işveren kesiminde ve milletimizde büyük teessüre sebep olmuştur.

Gerçekleştirilen terör saldırıları karşısında asla yılgınlığa kapılmaksızın, birliğimizi güçlendirerek bu zor zamanları mutlaka aşacağız.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Camiası olarak saldırıyı kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

MÜSİAD

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Kayseri’de gerçekleşen menfur terör saldırısıyla ilgili bir mesaj yayımladı. Olpak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Maalesef hainler hainlik yapmaya devam ediyorlar. Bugün Kayseri Erciyes Üniversitesi yakınlarında doğrudan askerimizi hedef alan bir terör saldırısının haberi ile yüreklerimiz yine dağlandı. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazi ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Başta şehit ailelerimize olmak üzere tüm milletimize sabır diliyorum. Bu vatanın kahraman evlatlarını hedef alan her saldırının milletimizin birlik ve bütünlüğüne yapıldığı ortadadır. Ancak hainler bilsin ki bu milleti asla sindiremeyecek, yıldıramayacaklar. Bize diz çöktüremeyecekler.

Milletimizin başı sağ olsun”

İSO

İstanbul Sanayi Odası Erdal Bahçıvan, sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı paylaştı:

"Kayseri'deki alçak terör saldırısında masum, savunmaz askerlerimizi şehit verdik. Ruhları şad olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum"

KAYSO

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Erciyes Üniversitesi yakınlarında özel halk otobüsüne karşı yapılan bombalı saldırıyı nefretle ve lanetle kınadı.

Başkan Büyüksimitci mesajında şu ifadelere yer verdi; “Kayserimizdeki Erciyes Üniversitemiz yakınlarında içinde kahraman askerlerimizin ve öğrencilerimizin bulunduğu özel halk otobüsüne bombalı saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu hain saldırı aziz milletimizi ve bizleri de derinden üzmüştür.

Milletimizin birliğini ve huzurunu, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü hedef alan bu haince ve alçakça gerçekleştirilen saldırılar, hiçbir zaman amacına asla ulaşamayacaktır. Askerimizin, polisimizin, öğrencilerimizin ve masum sivillerin canına kast eden hain terör eylemlerini bir kez daha nefretle ve lanetle kınıyoruz.

Alçakça gerçekleştirilen bu saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Kayserimizin ve milletimizin başı sağolsun”

Erdoğan: Kararlılıkla mücadele edeceğizErdoğan: Kararlılıkla mücadele edeceğiz

Medya-İş

Medya İş Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Hamdi Ateş, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin, "Türkiye’nin huzuruna atılan bu bomba, ülkemizin birlik ve beraberliğine gölge düşürmeyecek, kardeşliğimizi daha da pekiştirecektir. Bunu yapan hain eller asla amaçlarına ulaşamayacaktır." ifadesini kullandı.

Ateş, yaptığı yazılı açıklamada, Kayseri'deki terör saldırısının tüm Türkiye gibi basın emekçilerini de derinden yaraladığını belirtti.

Terörün çirkin ve kanlı yüzünü bir kez daha ortaya çıkardığına işaret eden Ateş, bu saldırıyı şiddetle ve nefretle kınadığını, bunu yapanların en kısa sürede cezalandırılacaklarına inandığını bildirdi. Ateş, "Türkiye’nin huzuruna atılan bu bomba, ülkemizin birlik ve beraberliğine gölge düşürmeyecek, kardeşliğimizi daha da pekiştirecektir. Bunu yapan hain eller asla amaçlarına ulaşamayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kayseri'de bombalı terör saldırısıKayseri'de bombalı terör saldırısı

BTSO

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Kayseri'deki terör saldırısını kınadı.

Burkay, yazılı açıklamasında, terör odaklarının hain yüzünü bu kez de Kayseri'de gösterdiğini belirtti.

Ülkenin milli birlik ve bütünlüğüne kasteden saldırılara karşı tek yürek olmaya devam edeceklerini vurgulayan Burkay, "Terör saldırıları, darbe girişimleri ve ekonomik oyunlarla ülkemizin istikrarı ve huzuru bozulmak isteniyor. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü kasteden bu hain senaryolara karşı milli birlik içinde durduğumuz sürece terör asla hedefine ulaşamayacak. Terörün ve kirli oyunların karşısında asla yılmayacağız ve inancımızı kaybetmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

'Şehitlerin 8’inin kimliği belli oldu’'Şehitlerin 8’inin kimliği belli oldu’

DEİK

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin, "Ülkemizin birliğine, bütünlüğüne ve beraberliğine, barış ve huzur içinde kardeşçe bir arada yaşama iradesine, güvenlik güçlerine ve sivil vatandaşlarımıza karşı, alçakça ve hunharca gerçekleştirilen bu hain terör saldırıları hiçbir şekilde ülkemizin kaderi değildir ve olmayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Vardan, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada DEİK ailesi olarak  Anadolu’nun her alanda başarılı, müteşebbis ve tarihinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kenti Kayseri’de yapılan menfur terör saldırısını en şiddetli şekilde kınadıklarını bildirdi.

Bu saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve sevdiklerine baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Vardan, şunları kaydetti:

"Ülkemizin birliğine, bütünlüğüne ve beraberliğine, barış ve huzur içinde kardeşçe bir arada yaşama iradesine, güvenlik güçlerine ve sivil vatandaşlarımıza karşı, alçakça ve hunharca gerçekleştirilen bu hain terör saldırıları, hiçbir şekilde ülkemizin kaderi değildir ve olmayacaktır. Bilinmelidir ki güzel ülkemizde hepimizin yüreği toplu vurmaya başlamıştır. Bizler hep birlikte bunlara karşı çıkabildiğimiz ölçüde, 79 milyon insanımızı terörle yıldırmak mümkün değildir. Milletimizin başı sağ olsun."

'Kayseri’de kan ihtiyacı bulunmuyor''Kayseri’de kan ihtiyacı bulunmuyor'

HDP'den Kayseri'deki terör saldırısına kınamaHDP'den Kayseri'deki terör saldırısına kınama

Kılıçdaroğlu'ndan dayanışma telefonuKılıçdaroğlu'ndan dayanışma telefonu