İş gezisine gitti, kızı olduğunu öğrendi

Antalyalı iş adamı Taylan Gündeşlioğlu, bir fuar için gittiği Finlandiya'da yayınlanan televizyon programında kendisini gören kadının tanıması sayesinde haberdar olduğu kızı ile 17 yıl sonra buluştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
ANTALYA - Antalyalı iş adamı Taylan Gündeşlioğlu, bir fuar için gittiği Finlandiya'da yayınlanan televizyon programında kendisini gören kadının tanıması sayesinde haberdar olduğu kızı ile 17 yıl sonra buluştu.
 
Taylan Gündeşlioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alanya'da 1994 yılında, 24 yaşında iken turist rehberliği yaptığı sırada Finli turist Hannele Minkkinen ile tanıştığını, bir süre arkadaşlık yaptıktan sonra ülkesine dönmesinin ardından Minkkinen ile bir daha görüşemediğini söyledi.
Minkkinen'in 1995 yılında mektup yazarak kendisine ulaşmaya çalıştığını ifade eden Gündeşlioğlu, "Ancak mektup bana ulaşmadı. Mektubunda hamile olduğunu anlatıyormuş. Doğum yapmaya karar verdikten sonra çocuğu istemediğimi sanarak bir daha bana haber vermedi" dedi.
Minkkinen'den kızı olduğundan haberi olmadan bir evlilik yaptığını, ancak çocuk sahibi olmadan eşinden ayrıldığını anlatan Gündeşlioğlu, "8 Kasım'da Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen bir emlak fuarına katıldım. Fuar sırasında Finlandiya televizyonlarında yayınlanan bir emlak reklamında görüntüm yayınlandı. Programı izleyen kızımın annesi, beni tanıdı. Daha sonra kızım sosyal paylaşım sitesinden mesaj atarak bana ulaştı. Mesajında benim kızım olduğunu ve tanışmak istediğini yazdı" dedi.
Finlandiya'da olduğu sırada mesajı alması üzerine buluşmaya karar verdiklerini dile getiren Gündeşlioğlu, Salo şehrinden Helsinki'ye gelen kızı ile 17 yıl sonra buluştuğunu kaydetti.
Yaklaşık 17 yıl habersiz yaşadıktan sonra kısa süre önce kızı olduğunu öğrendiğinde yaşadığı duyguyu kelimelerle ifade edemeyeceğini vurgulayan Gündeşlioğlu, "Annesi sarışındı. Ancak kızımız esmer oldu. Kızımın gözlerine baktığımda kendimi gördüm. Test yaptırmak istersem yaptırabileceklerini söyledi. Ancak buna gerek yok, her şey ortada" diye konuştu.
Gündeşlioğlu, fuarın ardından kızı ve kızının bir arkadaşı ile Türkiye'ye geldiklerini söyledi.
Gündeşlioğlu, kızının soyadını değiştirmesi ve Türkiye'de yaşaması için talepte bulunup bulunmayacağı sorusu üzerine, "Böyle bir talebim yok. Kendi kurduğu düzen var. Bundan sonra ona baba duygusunu sonuna kadar hissettireceğim, birbirimizi daha iyi tanıyacağız" dedi.
Henna Minkkinen ise annesinin gönderdiği mektuba cevap alamayınca babasının kendisini istemediği düşüncesine kapıldığını dile getirerek, "Ancak annemin mektubunun babama ulaşmadığından haberim olunca çok mutlu oldum. Annemle, babamı televizyonda gördük. Bana babamın ismini verdi. Babama mesaj gönderdim ve buluştuk. 17 yıl boyunca bir babam olduğunu bilerek yaşadım, ancak babamın bundan haberi yoktu. Buluştuğumuz için çok mutluyum" diye konuştu.
İlk kez babaanne olmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Gündeşlioğlu'nun annesi Buket Gündeşlioğlu ise mutluluğunu anlatırken göz yaşlarına hakim olamadı.
Bu arada Henna Minkkinen'in birkaç gün içinde Finlandiya'ya döneceği öğrenildi.