İş Portföy Yönetimi, 11,2 milyar lira portföy büyüklüğüne ulaştı

10'uncu yılını kutlayan İş Portföy Yönetimi, 10 yılda 10 milyar lirayı aşan portföy büyüklüğüne ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İş Portföy Yönetimi Genel Müdürü Gürman Tevfik, yönetilen toplam varlıkların 2002 yılında 3 milyar lira seviyesinde iken, bugün yaklaşık 43 milyar liraya ulaştığını bildirdi.

10 yılda 10 milyar lirayı aşan portföy büyüklüğüne ulaşan İş Portföy Yönetimi, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla 10'uncu yılını kutladı.

Düzenlenen seminerde açılış konuşmasını yapan Tevfik, Türkiye'de portföy yönetimi şirketlerinin kuruluşunun, Bireysel Emeklilik Sistemi'nin kuruluşuna dayandığını söyledi.

10 yıl gibi kısa bir sürede sektörün hızlı bir büyüme kaydettiğini ve yönetilen toplam varlıkların 2002 yılında 3 milyar lira seviyesinde iken, bugün yaklaşık 43 milyar lira ulaştığını dile getiren Tevfik, sektörün büyümesinde büyük önem taşıyan emeklilik fonlarının Eylül 2010 itibarıyla 2.2 milyon katılımcısı ile 11,2 milyar lira portföy büyüklüğüne ulaştığını açıkladı.

Tevfik, finans sektöründe sermaye birikiminin önemine değinerek, portföy yönetimi hizmetinin yaygınlaşmasının sermaye birikimini de beraberinde getireceğini kaydetti.

Değişen ekonomik konjonktürde, yatırımcıların uzun vadeli yatırım alışkanlığının ve alternatif yatırım araçlarına olan ilgisinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Tevfik, Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcılara portföy yönetimi sistemimizin en iyi şekilde tanıtılarak büyüme potansiyelinin artırılması gerektiğini ifade etti.

Tevfik, İş Portföy Yönetimi'nin, 2007 yılında Avrupa Yatırım Fonları ve Portföy Yönetimi Birliği'nin (EFAMA) kurumsal üyelerinin arasına katılan ilk ve tek Türk portföy yönetimi şirketi olma ayrıcalığını taşıdığını belirterek, bu üyeliğin İş Portföy Yönetimi'nin global olarak sektördeki tüm gelişmeler ve yenilikleri takip etme ve etkin iş süreçlerini sürekli geliştirme olanağı tanıdığını dile getirdi.

Tevfik, İş Portföy Yönetimi'nin 10. yılını kutlarken hedefinin, lider konumunu sürdürmek ve müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutarak "Türkiye'nin Portföy Yöneticisi" olarak yoluna devam etmek olduğunu bildirdi.

İş Portföy Yönetimi'nin davetlisi olarak davete katılan Capital Economics Direktörü Roger Bootle ve Avrupa Yatırım Fonları ve Portföy Yönetimi Birliği (EFAMA) Başkanı Jean- Baptiste de Franssu düzenlenen seminerde ekonomik öngörülerini yatırımcılarla paylaştı.

Bu arada verilen bilgiye göre, 10. yılını kutlayan İş Portföy Yönetimi, global bakış açısı ve Türkiye riskini yönetme kabiliyetinin sonucu olarak elde ettiği yüzde 24 pazar payı ve yönettiği 10 milyar lirayı aşan portföy büyüklüğü ile sektör liderliğini sürdürüyor.

Kurulduğu 2000 yılından bu yana yerli ve yabancı kurumsal yatırımcılara portföy yönetimi ve yatırım danışmanlığı hizmetleri sunan İş Portföy Yönetimi, güçlü araştırma ekibi, etkin ve disiplinli karar alma özelliği ve risk kontrol süreçleriyle yatırımcıların tercih ettiği şirketlerin başında yer alıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir