İş Yatırım, Aksa'ya danışmanlık verdi

İş Yatırım, Çoruh Elektrik özelleştirmesinde Aksa'ya danışmanlık verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş'nin yüzde 100 hissesinin blok satış yöntemi ile özelleştirilmesinde, Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş'ye İş Yatırım'ın danışmanlık yaptığı bildirildi.

İş Yatırım açıklamasına göre, açık arttırmaya katılan ve 227 milyon dolarla en yüksek teklifi veren Aksa Elektrik, Çoruh EDAŞ'a ait dağıtım varlıklarının işletme hakkını devraldı.

İş Yatırım, bu özelleştirme işleminde alıcı şirketi tarafında danışman olarak görev yaptı.

İş Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat Kural, konuyla ilgili açıklamasında, şunları kaydetti:

"İş Yatırım olarak, Çoruh EDAŞ özelleştirme ihale ilanından açık arttırma tarihine kadar geçen süreçte Aksa'ya sunduğumuz birleşme ve devralma danışmanlığı kapsamında gerekli her türlü çalışmayı münhasıran gerçekleştirdik. Açık arttırma sonrasında da Aksa için satın alma finansmanı temini danışmanlığını yine münhasıran yürüttük. Sunduğumuz bu finansman temini danışmanlığı vasıtasıyla İş Bankası, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası'ndan temin edilen kredide önemli bir rol oynadığımızı düşünüyorum. Ayrıca, İş Yatırım olarak ihaleleri Aksa Elektrik tarafından kazanılan Fırat, Van Gölü ve Trakya EDAŞ özelleştirmelerinde birleşme-devralma ve satın alma finansman temini konularında Aksa'nın münhasıran danışmanlığını yapmaktayız. Önümüzdeki aylarda, bu elektrik dağıtım şirketlerinin devirlerinin de başarı ile gerçekleştirilmesini hedefliyoruz."

Murat Kural, ayrıca İş Yatırım'ın 2000 yılından bugüne toplam 7,6 milyar dolardan fazla büyüklüğe sahip 76 adet birleşme devralma işleminde danışmanlık hizmeti verdiğini; 2007 yılından bugüne kadar olan dönemde gerçekleştirilen toplam 5 milyar dolardan fazla büyüklüğe sahip 39 birleşme devralma işlemi ile sektörde öncü konumda olduklarını belirtti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir