İş Yatırım'a ödül

İş Yatırım, şirket birleşme ve devralma işlemlerindeki üstün performansı ve başarılı çalışmaları nedeniyle ödüle layık görüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İş Yatırım, Financial Times ve Mergermarket tarafından "Türkiye'de yılın finansal birleşme ve devralma danışmanı" ödülüne layık görüldü.

İş Yatırım'dan yapılan açıklamaya göre, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ödüle bu yıl ilk defa Türkiye de eklendi. Şirket birleşme ve devralma işlemlerindeki üstün performansı ve başarılı çalışmaları nedeniyle ödüle layık görülen İş Yatırım'a ödülü, Londra'da düzenlenen törenle verildi.

İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç, konuya ilişkin değerlendirmesinde, 2000 yılından bu yana 78 adet birleşme ve devralma işlemi ile yaklaşık 8 milyar dolarlık işlem gerçekleştirdiklerini belirterek, 2011 yılında birleşme ve satın alma işlem hacminin özelleştirme projelerine bağlı olarak 15-16 milyar dolara ulaşmasını öngördüklerini belirtti.

2011 yılında Türkiye'de birleşme ve devralma piyasasında özellikle enerji, üretim ve tüketici ürünleri sektörlerinin aktif rol oynamasını beklediklerini ifade eden Koç, 2011'de birleşme ve devralma toplam işlem hacminin de özelleştirme projelerinin gerçekleştirilmesine bağlı olarak 15–16 milyar dolara ulaşmasını öngördüklerini kaydetti.

Koç, içinden geçilen zorlu sürece rağmen Türkiye'nin, orta ve uzun vadede yabancı yatırımların ilgi odağı olmaya devam edeceğini, bu süreçte, sermaye girişleri ile güçlenen bazı yerli firmaların da ülke dışında şirket satın almalarının ve yurt dışı yatırımlarının artarak süreceğini tahmin ettiklerini bildirdi.

Bugüne kadar gerçekleştirdikleri danışmanlık işlemlerinin farklılığının, bu alanda uzmanlaşmış geniş bir kadroya sahip olmasından kaynaklandığına dikkati çeken Koç, "27 kişilik kadrosuyla Türkiye'nin en büyük kurumsal finansman ekibine sahip olduğumuz için ekibimizi sektörel bazda uzmanlaştırdık. Uzmanlığımız farklı sektörlerden farklı müşteri edinmemizi sağladı. B&D işlemlerinde en aktif kurum olmamız sebebiyle de Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen gerek stratejik gerekse finansal ortaklıkların ilk başvurdukları adreslerden birisi olduk. Ayrıca, özel sektör firmalarına, birleşme ve devralma danışmanlıklarının yanı sıra yeniden yapılanma, portföy stratejisi belirlenmesi gibi hizmetler de sunuyoruz" dedi.

Verilen bilgiye göre İş Yatırım, daha önce de Euromoney'den 2007 ve 2008 yıllarında "Türkiye'nin En İyi Aracı Kurumu" ödülü ile şirket birleşme ve devralma işlemlerindeki performansı ile 2009 yılında "Türkiye'nin En İyi Şirket Birleşme ve Devralma Danışmanlığı" ödülünü aldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir