İş Yatırım'ın döviz varantları, pazartesi İMKB'de

İhraç, 26 Ağustos'a kadar İMKB Varant Pazarında yapılacak satışlar ile gerçekleştirilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İş Yatırım'ın döviz varantları, 23 Mayıs'ta İMKB'de işlem görmeye başlayacak.

İş Yatırım Yurtiçi Piyasalar Müdürü Yiğit Arıkök, yaptığı yazılı açıklamada, Kasım 2010'da başladıkları aracı kuruluş varantı ihraçlarına, geçen ay çıkardıkları iki yeni İMKB 30 Endeksine dayalı varant ile devam ettiklerini anımsattı.

Dayanak varlığı Türk Lirası-ABD Doları döviz kuru olan Aracı Kuruluş Varantları, 23 Mayıs'ta İMKB'de işlem görmeye başlayacak.

Kullanımına göre kaldıraç veya koruma sağlayan varantlar hem kısa vadeli al-sat işlemlerinde hem de uzun vadeli yatırım ve riskten korunma işlemlerinde kullanılabilecek. İş Yatırım Döviz Kuru Varantları yatırımcılara, döviz piyasasındaki hareketlerden yararlanmanın yanında döviz riskinden korunma olanağı da sunacak. 23 Mayıs'ta bir alım ve bir de satım hakkı veren olmak üzere iki adet varant ihraç edilmeye başlanacak.

İhraç, vade tarihi olan 26 Ağustos 2011 tarihine kadar İMKB Varant Pazarında yapılacak satışlar ile gerçekleştirilecek. Alım varantının İMKB işlem kodu USIAA ve kullanım fiyatı 1.63 olarak belirlendi. Satım hakkı veren varantın ise İMKB işlem kodu USIPP ve kullanım fiyatı 1.59 olacak.

Piyasa yapıcılığı kuralları kapsamında İş Yatırım, ihraççısı olduğu varantlarda sürekli alım ve satım kotasyonu vererek likiditeyi sağlamakla yükümlü olacak. Varantlar İMKB Varant Pazarında işlem görecek. Yatırımcılar Varant Risk Bildirim formunu imzaladıktan sonra herhangi bir aracı kuruluştan işlem yapabilecek.

Sermaye piyasasına göreceli olarak yeni giren varantlar, menkul kıymetleştirilmiş opsiyonlar olarak tanımlanıyor. İş Yatırım endeks ve döviz varantlarına ek olarak önümüzdeki dönemde başka dayanak varlıklar üzerine aracı kuruluş varantları ihraç etmeyi planlıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir