IŞİD'e operasyonunda 4 tutuklama

Terör örgütü IŞİD'e eleman gönderen 4 kişi tutuklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Adana'da polisin düzenlediği operasyonda IŞİD terör örgütüne eleman gönderdikleri iddiası ile gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye'deki terör örgütü IŞİD'e katılmak üzere Adana'ya gelen yabancı uyruklulara yardım eden 4 Türk vatandaşını düzenlediği operasyonla yakaladı. Yabancı uyrukluları havalimanında karşılayıp güvenli evlerde barındırdıktan sonra sınır dışına kadar eşlik eden M.U., T.Ş., C.T. ve Ö.B. isimli zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan 4 zanlı, cezaevine sevk edildikleri sırada kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına "Allah'ın laneti kafirlerin üzerinizde olsun" diye bağırdı. 

Bu kişilerin aracılık ettiği 13 yabancı uyruklu ise ifadelerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Kilis'te de 1 kişi tutuklandı

Kilis ve Gaziantep İl Emniyet müdürlüklerince düzenlenen operasyonda yakalanan zanlı, terör örgütü IŞİD mensubu olduğu iddiasıyla tutuklandı. 

Alınan bilgiye göre, firari olarak aranan ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğüyle yapılan ortak operasyonla Gaziantep'te yakalanan L.K'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Hakkında "Silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma" suçlamaları bulunan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.Kilis ve Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğünce dün yapılan ortak operasyonla firari olarak aranan L.K, Gaziantep'te saklandığı evde yakalandıktan sonra Kilis'e getirilmişti

Kaynak: (AA, DHA)