Işıklar Ambalaj, Irak'ta fabrika kuracak

Kuzey Irak'ta planlanan kraft torba fabrikasının, yerel bir ortaklıkla ya da yüzde 100 Holding'in girişimiyle kurulabileceği belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Işıklar Yatırım Holding iştiraklerinden Işıklar Ambalaj, körfez krizi öncesi yıllık 400 milyon adet çimento torbası tüketimiyle en büyük ihraç pazarı konumunda olan Irak'ta yerinde üretime başlayacak.

Işıklar Ambalaj'dan yapılan açıklamada, Işıklar Yatırım Holding'in dün gerçekleşen Yönetim Kurulu toplantısında, Irak'ta bir kraft torba fabrikası kurulmasına karar verildiği bildirildi.

Açıklamada, Kuzey Irak'ta yer alması planlanan ve tüm Irak pazarını hedef alan fabrikanın, yerel bir ortaklıkla ya da yüzde 100 Işıklar Yatırım Holding'in girişimiyle kurulabileceği belirtildi.

Işıklar Ambalaj'ın Konya'nın Çumra ilçesindeki mevcut üretim tesislerinden atıl bir hattın da Irak girişimi kapsamında değerlendirilmesinin planlandığı ifade edilen açıklamada, yıllık 20 milyon ton çimento üretim kapasitesi ve katlanarak artan çimento talebiyle Irak'ın önümüzdeki 20 yıl boyunca son derece önemli bir çimento torba pazarı olacağının öngörüldüğü vurgulandı.

Açıklamada, konuyla ilgili olarak tüm stratejik unsurları değerlendirmek ve süreci sonuçlandırmak üzere Işıklar Yatırım Holding ve iştiraki Işıklar Ambalaj bünyesinden bir ekip görevlendirildiği kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir