isinnezihdemirkent.com'la ölümsüzlüğe

Gazetemizin kurucuları Işın ve Nezih Demirkent'in adlarını sonsuza dek yaşatacak internet sitesi yayına girdi. Bir site olmanın çok ötesine geçen isinnezihdemirkent.com Türkiye'ye hizmet etmiş ve çalışmalarıyla önemli izler bırakmış Nezih ve Işın Demirken

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Alanlarında dünya çapında iz bırakmış Işın ve Nezih Demirkent'in adlarını ölümsüzleştirecek site www.isinnezihdemirkent.com adresinde yayına başladı. Türk basınının duayeni ve gazetemizin kurucusu Nezih Demirkent ve Bizans tarihi araştırmalarının dünya çapındaki hocası Işın Demirkent adına verilen Demirkent Ödülleri'ne de isinnezihdemirkent.com'dan başvuru yapılabilecek.

Yoğun bir çalışma sonrasında hazırlanan isinnezihdemirkent.com zengin bir içeriğe sahip. Sitede, insanlığın birikimlerine önemli katkılarda bulunmuş, Türkiye'ye hizmet etmekle gurur duymuş Işın ve Nezih Demirkent ile ilgili başka hiçbir yerde bulamayacağınız bilgiler yer alıyor. Türkiye'nin yetiştirdiği ve iki aydının hayatlarından kesitlere yer verilen isinnezihdemirkent.com'da aynı zamanda gazetemizin değerli kurucularının mesleki çalışmalarına da ulaşmak mümkün.

Galeri gibi…

Hareketli ve detaylı tasarımı ile dikkat çeken isinnezihdemirkent.com, Işın ve Nezih Demirkent'in hayatları üzerinden adeta bir döneme ışık tutuyor. Bir galeri şeklinde dizayn edilen sitede, Türk basında bir döneme damgasını vurmuş ve eserleri hala hafızalarda taze olan Nezih Demirkent'in Haydarpaşa Lisesi'ndeki günlerinden, Hukuk Fakültesi'ne, Moda Spor Kulübü'nden genç bir spor muhabiri olarak mesleğe başladığı ilk günlere pek çok fotoğraf ve bilgi yer alıyor. Ayrıca sitede, Demirkent'in, Türk basının önderi olarak verdiği mücadeleden de pek çok kare yansıtılıyor. Özellikle, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olduğu ve Bab-ı Ali'nin en hareketli dönemlerinde gazeteciliğin onurunu yükseltmek için meslektaşlarıyla omuz omuza verdiği mücadelenin sitede yer alan kanıtları son derece etkileyici… 

Ve tabii sitede yer alan en çarpıcı enstantanelerin bir bölümünü de gazetemiz DÜNYA'nın kuruluş dönemine ilişkin olanlar oluşturuyor. Demirkent'in mesleğine bağlılığının, dur durak bilmeden, gece gündüz çalışmalarının tanığı fotoğraflar, isinnezihdemirkent.com'un en etkileyici bölümleri arasında yer alıyor.

Sitede, Nezih Demirkent'in gazetecilik anlayışını sergileyen çeşitli dönemlere ait televizyon ve belgesel çekimlerine de yer verildi.

Tarihçiliğin zirvesi

İsinnezihdemirkent.com'un en ilgi çekici bölümlerinden birini ise Türkiye'de tarihçiliğin zirve ismi Prof. Dr. Işın Demirkent'in çalışma yaşamından kesitler oluşturuyor. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ortaçağ Tarihi Ana Bilim Dalı'nın unutulmaz hocası Işın Demirkent'in imza attığı pek çok etkinliğe ilişkin belge ve fotoğrafların sergilendiği site bu yönüyle son derece değerli bir arşiv niteliği taşıyor.

İsinnezihdemirkent.com sitesinde ayrıca, Demirkent ailesinin, Türkiye'nin çeşitli dönemlerine damgasını vurmuş kişisel albümünden pek çok fotoğraf sunuluyor.

Ziyaretçilerine, zengin bir görselliğin yanı sıra, başka hiç bir yerde bulamayacakları bir içerik sunan www.isinnezihdemirkent.com yeni bilgi ve belgelerle sürekli olarak yenilenecek.

Demirkent Ödülleri için başvurular başladı

Demirkent Ödülleri'ne başvurular bugün itibarıyla başladı. Dünya Şirketler Grubu, her yıl kurucusu M. Nezih Demirkent ve eşi Prof. Dr. Işın Demirkent adına verdiği ödülleri yeni bir anlayışla sürdürme kararı aldı. Medya, tarih ve sosyal sorumluluk alanlarında verilen ödüllerle ilgili tüm bilgilere www.isinnezihdemirkent.com sitesinden erişilebiliyor.  Demirkent Ödülleri'ne başvurular 30 Nisan'a kadar yapılabilecek.

Site erişebilirliği artıracak

Demirkent Ödülleri'nin Türkiye'de önemli bir boşluğu doldurduğuna dikkat çeken Demirkent Ödülleri Genel Sekreteri Dr. Rüştü Bozkurt, "isinnezihdemirkent.com sitesi ödül alanlarında çalışma yapanların erişebilirliğini ciddi şekilde artıracak. Bu ödül yeni yapısıyla meslekte çaba gösteren insanların entelektüel birikimine bir saygının simgesi olacak. Ödülün, özendirici işlevine büyük önem veriyoruz. Dünya büyük bir değişim içerisinde. Gazetecilik ve tarih araştırmacılığı yeni dünya koşullarında da Demirkent Ödülleri ile saygınlığını koruyacak. Demirkent ödülleri, başından beri, hem gazetecilik hem de tarih araştırmacılığı alanlarında mihenk taşı oldu. Yeni dönemde de bu özellikleri geliştirilerek korunacak” diye konuştu.

Toplam 25 bin TL ödül

Demirkent Ödülleri, medya ve tarih çalışmaları kapsamında topluma önemli katkılar yapmış olan Prof. Dr. Işın Demirkent ve M. Nezih Demirkent'in adlarını yaşatmak için veriliyor. Yazılı, görsel ve dijital medya ödüllerinde yerel ve yaygın olmak üzere ikişer kişiye verilecek medya ödülleri 2 bin 500'er TL değerinde olurken, medya etiği onur ödülü ve tarih ödülü sahibine 5 bin TL verilecek. Sosyal sorumluluk ödülleri kazananlarına ise para ödülü verilmeyecek. Verilen ödüllerin toplamı 25 bin TL olacak.

Her dalda tek başvuru hakkı

Ödüllerin tarih klasmanındaki kısmı doktora ve yüksek lisans tezleri ve son 5 yıl içinde yayınlanmış ve akademik metotlarla yapılmış bilimsel çalışmaları kapsayacak. Sosyal sorumluluk ödüllerinin içeriğinde de örnek bireysel sosyal sorumluluk uygulamaları ile örnek kurumsal sosyal sorumluluk uygulamaları yer alacak. Adaylar ödül için kendileri başvuru yapabilmelerinin yanı sıra gerçek ya da tüzel kişiler diğer gerçek ve tüzel kişileri aday gösterebilecek. Yarışmaya katılmak isteyen adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma gibi bir zorunluluğu yok. Ancak adaylar her bir dalda tek bir eserle başvuru yapabilecek, ödül kazanmış olanlar ise daha sonraki yıllarda tekrar başvuru yapamayacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir