İşitme engellilere 'BAK-GÖR-DUY'

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 
İSTANBUL - Konuşma sesini duyamadan da konuşulanları anlamak mümkün. Bilgisayar destekli bilimsel bir dudak okuma eğitim programı olan BAK-GÖR-DUY; başta işitme engeli veya işitme kaybı olanlara, gürültülü ortamda çalışanlara, uzaktan gelen kısık bir sesi çözmeye çalışanlara hitap ediyor.
 
Diyelim gürültülü bir ortamda çalışıyorsunuz; ya da uzaktan gelen sesi kısık bir konuşmayı duyabilmek için kulaklarınızı dikmiş çaba harcıyorsunuz… Kim bilir belki de kulaklarınızda işitme kaybı var ama siz farkında değilsiniz ya da işitme engellisiniz, biliyorsunuz fakat mevcut yöntemler iletişim kurmanız için size yetmiyor, daha iyisini arıyorsunuz

BAK-GÖR-DUY’la konuşmayı duyarak değil görerek anlayabiliyorsunuz
BAK-GÖR-DUY, konuşma sesini duyamayan herkesin kendi kendine dudak okuma becerisini geliştirebileceği bir dudak okuma eğitim programı. Algısal öğrenmeye dayalı BAK-GÖR-DUY; izleyicinin sadece görsel özelliklere yoğunlaşarak konuşmayı anlama becerisini geliştiriyor.
Yıllardır dilbilimi, dil ve konuşma bozuklukları, özel eğitim, işitme özürlülerin eğitimi gibi alanlarda çalışmalar yürüten Prof. Dr. Ahmet Konrot ve Konrot İletişim Bilişim Özel Eğitim Öğretim Hizmetleri tarafından geliştirilen BAK-GÖR-DUY; size verilen kullanıcı adınız ile herhangi bir bilgisayar, tablet, hatta cep telefonunda çalışıyor. www.bakgorduy.com adresinden deneme sürümünü indirebilirsiniz. iPhone ve iPad ile ya da Facebook üzerinden oynanabilen BAK-GÖR-DUY Bakalım isimli oyunda ise dudak okuma becerilerinizi eğlenceli bir biçimde, arkadaşlarınızla da yarışarak geliştirebilirsiniz.