İskenderun TEM'de çatışma: 2 polis şehit

Teröristler, Hatay'da trafik kontrolü yapan polis ekiplerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSKENDERUN - Hatay'ın İskenderun ilçesinde terör örgütü üyeleriyle çıkan çatışmada 2 polis memuru şehit oldu.

Teröristler, TEM Otoyolu'nun Adana-İskenderun bölümünün Denizciler beldesi gişelerinde trafik kontrolü yapan polis ekiplerine, uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Çatışmada polisler İbrahim Darıcı ve Halil Aksak şehit oldu. Yaralanan polis memuru İhsan Başer hastaneye kaldırıldı.

Bu arada, teröristlerin açtığı ateşin Denizciler beldesinde bir eve isabet etmesi sonucu Mehmet Zakir (58), Fatma Kaya (50) ve 1 yaşındaki Eray Kaya hafif şekilde yaralandı.

TEM Otoyolu'nun Adana-İskenderun bölümündeki Denizciler beldesi gişelerinde trafik kontrolü yapan ekiplere uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristler, güvenlik güçlerince takip edilmeleri üzerine dağlık alandaki Bitişik köyü Kozu Yaylası'na kaçtı. Güvenlik güçleri, sıcak temas sağladıkları teröristlerle burada çatışmaya girdi. Yaklaşık 1 saat süren çatışmanın sona erdiği bildirildi. Yetkililer, çatışmanın ardından bölgede arama tarama çalışması başlatıldığını kaydettiler.

Bu arada, ilk saldırıda şehit olan Bölge Trafik Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru İbrahim Darıcı'nın (35) evli 3 çocuk babası ve Gaziantep'in Araban ilçesi doğumlu olduğu ifade edildi. Çatışmada şehit olan İskenderun Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli Halil Aksak'ın (38) ise Kahramanmaraş doğumlu, evli ve 2 çocuk babası olduğu belirtildi. Polis memurlarının cenazelerinin, düzenlenecek törenin ardından doğum yerlerine gönderileceği kaydedildi.

Teröristlerin kaçtığı otomobil bulundu

Bölgedeki arama tarama çalışmaları sırasında teröristlerin kaçtığı otomobil ile rehin aldıkları iddia edilen bir kişi bulundu. Kimliği gizli tutulan bu kişi, güvenlik güçlerince gözaltına alındı. Bu arada, 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk ile Hatay Emniyet Müdürü Osman Çapalı da olay yerine giderek incelemelerde bulundu.