İSKİ'nin Sultanbeyli'deki boğulmayla ilgisi 'yok'

Sultanbeyli'de aşırı yağış nedeniyle bahçesinde oluşan göllenmeyi gidermek isteyen vatandaşın ölümünde İSKİ'nin suçu olmadığı belirtildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'da dün akşam etkili olan yağış sonrası Sultanbeyli'de bir kişinin tıkanan rögar çukurunu açmak isterken kanala düşerek boğulması olayıyla İSKİ'nin bir ilgisinin bulunmadığı açıklandı.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden (İSKİ) yapılan yazılı açıklamada, Sultanbeyli İlçesi Mehmet Akif Mahallesi Halikarnas Sokakta İsmail Esen isimli vatandaşın, aşırı yağış nedeniyle bahçesinde oluşan göllenmeyi gidermek için tıkanan 400 milimetre çapındaki kendisine ait yağmursuyu kanalını açmak istediği belirtildi. Ailesinin uyarılarını dinlemeyen Esen'in, kanalın açılmasıyla oluşan girdap nedeniyle akıntıya kapılarak boğulduğu kaydedilen açıklamada cesedin, önünde herhangi bir ızgara bulunmayan kanaldan belediye tarafından yaklaşık 10 yıl önce yapılan 1000 milimetre çapındaki yağmursuyu kanalına ve ardından dereye gittiği bildirildi.

Açıklamada, İSKİ ve itfaiye ekiplerinin, saat 22.30'da olay yerine gittiği ve Esen'in cesedini bulmak için çalışma başlatıldığı kaydedilerek, cesedin bu sabah saat 07.50'de olay yerinden yaklaşık 1000 metre aşağıdaki Turgut Reis Mahallesi Fatih Bulvarı Çimenler Cami civarındaki kapalı kesit deresinde bulunduğu ifade edildi. Üzücü olayın kurumla bir ilgisinin olmadığı belirtilerek, Esen'in ailesine sabır dileğinde bulunuldu.