İskoçya ve Kuzey İrlanda'nın hava sahaları açıldı

Volkanik kül bulutu nedeniyle dün kapatılan havaalanlarında bugün yeniden uçuşlar yapılıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA/DUBLİN - İskoçya ve Kuzey İrlanda'da yeni volkanik kül bulutları nedeniyle dün kapanan bazı havaalanlarından bu sabah itibariyle yeniden uçuşlar yapılmaya başlandı.

İngiltere Ulusal Hava Trafik Servisi (NATS), kül bulutlarının gece batıya kayarak, İngiltere'nin hava sahasını terk ettiğini, dolayısıyla bu sabah yerel saatle 07.00'den (TSİ 09.00) itibaren kapalı olan havaalanlarının açılmasına karar verildiğini bildirdi.

Bu arada İngiltere Sivil Havacılık Kurumu (CAA), durumun değişken olabildiğini, dolayısıyla kül bulutlarının gelecek günlerde İngiliz hava sahasına etkisini tahmin etmenin güç olduğunu belirtti.

İzlanda'daki yanardağ patlamasından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İngiltere'nin hava sahası geçen ay 6 gün kapalı kalmıştı.

İzlanda'daki yanardağdan yayılan kül bulutlarının uçuş güvenliği için tehdit oluşturmayı sürdürmesi üzerine dün İrlanda'da trafiğe kapatılan havalimanları bugün yeniden açılıyor.

İrlanda Havacılık Kurumu (IAA), volkanik kül bulutlarını önüne katan rüzgarın güneybatı yönünde esmesiyle tehlikenin şimdilik geçtiğini açıkladı. Dublin, Cork, Waterford, Donegal ve Sligo havalimanlarının sabahın erken saatlerinden itibaren açıldığını, Shannon, Knock ve Galway'deki havalimanlarınınsa öğlene kadar normal çalışmaya döneceğini bildirdi.

IAA, gün içerisinde durumun tekrar gözden geçirileceğini kaydetti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir