İşkur, '10 bin İşsize İş' projesinde ilk mezunlarını verdi

İŞKUR'un, "10 bin İşsize İş İmkanı Projesi"nin İstanbul'daki ilk mezunları sertifikalarını aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR), "10 bin İşsize İş İmkanı Projesi"nin İstanbul'daki ilk mezunları sertifikalarını aldı.

Avcılar'daki İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu'nda sertifika programını tamamlayanlar için düzenlenen törende konuşan İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun, kursiyerlere, devletin sağladığı teşvik politikalarından tam teşekküllü yararlanabilmeleri için 60 saatlik "Girişimcilik Eğitimi" programı almaları önerisinde bulundu.

Coşkun, "Bu eğitim programını tamamlayan kişiler, projeleriyle Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığına başvurduklarında, 2 yıl süre içerisinde 27 bin lira hibe kredisi alabiliyor. 4 yıl içinde ödemek şartıyla da 0 faizli 70 bin lira kredi veriliyor. İşsiz gençlerimiz, girişimciliklerini devreye sokarak devletin kendileri için sağladığı kredilerden yararlanabilirler" diye konuştu.

Yeni bir kanunun da yakında yürürlüğe gireceğini belirten Coşkun, buna göre, İŞKUR'un düzenlediği mesleki eğitim programlarından mezun olan kişilerin işe alındıklarında bir yıllık sigortalarının İŞKUR  tarafından karşılanacağını, bunun da iş bulma konusunda büyük avantaj sağlayacağını söyledi.

Meslek lisesi mezunlarıyla düz lise mezunlarının işsizlik oranının aynı olduğunu belirten Coşkun, konuşmasını şöyle sürdürdü:  

"Biz İŞKUR olarak eğitimle ilişkisini bitirmiş, artık iş gücüne katılmış olan gençlerimizi, hiç olmazsa belirli mesleklerde yetiştirerek istihdama hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Yapmış olduğumuz bu proje bunlardan sadece biri. Bir işin başına geçtiği zaman o işin nasıl yapılabileceğini öğrenmiş ve kendine güven duygusu hakim olmuş kişiler yetiştirmeye çalışıyoruz."

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli de, başkasından bir adım daha önde olmak için çabalayan kursiyerlerin her zaman başarılı olacağını ve işsiz kalmayacağını ifade etti.

Öğrencilerden hedeflerini büyük tutmalarını isteyen Gayretli, kursiyerlere kendi işlerini kurmalarını tavsiye ederek, kendi işini yapan bir girişimcinin her zaman daha çok para kazanacağını kaydetti.

Törende, konuşmaların ardından "Bankacılık ve Sigortacılık", "Bilgisayarlı Muhasebe", "Sistem ve Ağ Uzmanlığı", "Dış Ticaret ve Gümrük Elemanlığı", "Bilgisayar Destekli Tasarım ve Çağrı Merkezi Elemanlığı" gibi 6 farklı eğitim programından mezun olan 75 öğrenci, sertifikalarını aldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir