İŞKUR'dan 10 bin kişiye istihdam

"10 Bin İşsize İş İmkanı Projesi" kapsamında bankacılık, sigortacılık, sistem ve veri tabanı uzmanlığı gibi alanlarda ücretsiz eğitim verilecek. Katılımcılar aylık 330 lira harçlık alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) "10 Bin İşsize İş İmkanı Projesi" kapsamında İstanbul İl Müdürlüğü ve İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu arasında sözleşme imzalandı.

Yapılan açıklamaya göre, sözleşme çerçevesinde toplam 6 dalda ücretsiz eğitim verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, hedeflerinin istihdamı artırmak olduğunu ve bu süreçte yükseköğrenim kurumlarının üstleneceği eğitimlerin büyük önemi bulunduğunu belirtti.

Coşkun, asıl amaçlarının yüzde 50 oranında istihdam garantili eğitimler olduğunu, bunun da iş dünyası ile eğitim sektörünün ortak çalışması neticesinde gerçekleşebileceğini ifade etti.

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı İlhami Danış da iş dünyasıyla kısa zamanda önemli çalışmalar yaptıklarını ve her geçen gün yeni firmalarla iş birliği ve çözüm ortaklığı yolunda adımlar attıklarını belirtti.

Danış, İŞKUR ile yapılan anlaşma çerçevesinde tüm dünyada geçerliliği olan 6 alanda meslek eğitimine en kısa zamanda başlayacaklarını bildirdi.

İmzalanan sözleşme çerçevesinde, Mayıs ayında "Yazılım ve Veri Tabanı Uzmanlığı", "Sistem ve Ağ Uzmanlığı", "Autocad ve 3D", "Çağrı Merkezi Elemanı", "Dış Ticaret ve Gümrük Alanı", "Bankacılık ve Sigortacılık Elemanı" alanlarında eğitim verilecek.

Programlara katılmak için sadece işsiz olma ve İŞKUR'a üyeliği bulunma şartları aranacak.

Katılımcılara eğitimler boyunca aylık 330 lira harçlık da verilecek.

Eğitimler için başvuru yapmak isteyenler, İŞKUR Bahçelievler Bölge Müdürlüğüne veya Gelişim Meslek Yüksekokulu Yaşam Boyu Öğrenme Koordinatörlüğüne müracaat edebilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir