İslam dünyasına 'Mescid-i Aksa' çağrısı

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya baskınını kınayan İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği, tüm İslam dünyasını ve her Müslümanı konuya birlikte tavır almaya davet etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği tarafından, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya baskını kınanarak, tüm İslam dünyasına ve Müslümanlara birlikte tavır alma, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliğine de gereken girişimlerde bulunma çağrısı yapıldı.  

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri Ali Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya baskınını kınadı.  

1969'da Mescid-i Aksa'nın kundaklanması üzerine Kazablanka'da bir araya gelen İslam ülkelerinin İslam Konferansı Örgütünü kurduklarını anımsatan Kurt, "İslam'a yapılan saldırılar, tarihte olduğu gibi şimdi de Müslüman devletleri ve halkları daha etkili ve sonuca yönelik olarak bir araya getirmeli, İslam'ın özünde olmayan sebepler ve ayrılıklar bertaraf edilmeli, İslam birliğini her ölçekte gerçekleştirmek için en üst düzeyde çaba sarf edilmelidir" değerlendirmesinde bulundu.  

Kurt, İslam ülkelerinin İsrail ile diplomatik ilişkilerini keserek bu ülkeye gereken cevabı vermeleri gerektiğini ifade ederek, "Tüm İslam dünyasını ve her Müslüman kardeşimizi konuya birlikte tavır almaya davet ediyor, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliğinin gereken girişimlerde bulunmasını bekliyoruz. BM ve AB'yi bugüne kadar uyguladığı çifte standardı terk edip hukuka ve adalete uygun davranmaya çağırıyoruz" ifadesini kullandı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir