İsmi yaşayacak

Kamil Sönmez'in ismi müze ve parka verilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
ORDU  - Türk halk müziği sanatçısı Kamil Sönmez'in isminin park ve müzeye verileceği bildirildi. Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı, "Türk halk müziği sanatçısı Kamil Sönmez'in ismini park ve yeni yapacağımız yeni kent müzesine vereceğiz" dedi.
Bununla ilgili çalışma başlattıklarını ve Sönmez'in isminin verilmesi için belediye meclis kararının olması gerektiğini belirten Çarkçı, "Bu konuda Perşembe Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu.
 
Sönmez'in Ordu'nun yetiştirdiği çok kıymetli sanatçılardan birisi olduğunu ve bu değerli ismi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını da ifade eden Çarkçı, şunları kaydetti:
"Belediyemiz tarafından ilçede kent müzesi yapılacak. Bu müze içerisinde tarihi el eşyalarını sergileyeceğiz. Müzenin yapılması için daha önce ilk adımlar atılmıştı.
İnşallah bu müzeyi kısa sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Aynı zamanda belediyemiz tarafından yeni belediye hizmet binamızın hemen yanında park yapılıyor. Bu parkın tamamlanması içinde elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah Türk halk müziği sanatçımız Kamil Sönmez'in ismini bu parka ve yeni yapacağımız kent müzesine vereceğiz. Belediye olarak bunu yapmamız gerektiğini düşünüyoruz. Karadeniz türkülerine hayat veren bu sanatçımızın ismini ömür boyu yaşatacağız."