İspark, minibüs duraklarına standart getirecek

İspark, UKOME kararı ile belirlenen noktalarda, "Umuma Açık Minibüs Durakları" projesi ile kent hayatına kalite ve standart getirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret A.Ş. (İSPARK), Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile belirlenen noktalarda, "Umuma Açık Minibüs Durakları" projesi ile kent hayatına kalite ve standart getirecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kent genelinde trafik yoğunluğuna neden olan belirsiz ve düzensiz yolcu indirme ve bindirme alanlarına standart getirmek için başlatılan projenin pilot çalışması, Kadıköy-Fikirtepe (C-52) hattının geçen yıl hizmete açıldığı hatırlatılarak, "C-86 Kartal-Sultanbeyli" hattının da vatandaşlara hizmet vermeye başladığı kaydedildi.

Yeni açılan hatta, 05.00–23.00 saatleri arasında 4 durak görevlisinin vatandaşlara hizmet verdiği ifade edilen açıklamada, minibüs taşımacılığında, vatandaşı, minibüsçü esnafı ve ulaşımı rahatlatma önceliğine uygun iyileştirme çalışmalarının devam edeceği belirtildi.

İSPARK'ın, proje ile 2011 yılında İstanbul'da mevcut bulunan 129 hattın yüzde 80'ninde fiziki rehabilitasyon, yüzde 75'inde de vatandaş memnuniyetini daha üst seviyelere çıkarmayı hedeflediği kaydedilen açıklamada, ilk çalışmanın başlatıldığı C-52 Kadıköy-Fikirtepe hattı ve yeni açılan C-86 Kartal–Sultanbeyli hattından sonra C-80 hattında Kartal–Paşaköy–Ferhatpaşa–Uğur Mumcu arası, A-40 hattında Alibeyköy–Edirnekapı arası, B-44 hattında Şişli–Şişhane arası, C-57 hattında Kadıköy-Koşuyolu-Ümraniye arası, C-76 hattında Kadıköy-Emniyet Mahallesi arası, C-118 hattında Üsküdar–Kirazlıtepe-Hasippaşa arası ve C-54 hattında Kadıköy–Küçükbakkalköy-Ferhatpaşa Mahallesi arası minibüs duraklarının hizmete açılacağı bilgisine yer verildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir