İsrail, 1967 sınırlarına dönmeyecek

Başbakan Netanyahu, Filistin ve İsrail arasındaki barış anlaşmasında 1967 sınırlarına dönmeyeceklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "ülkesinin, 'savunulamaz' 1967 sınırlarına dönemeyeceğini" söyledi.

İsrail yanlısı etkin lobi grubu Amerikan İsrail Halkla İlişkiler Komitesi'nin (AIPAC) Washington'da düzenlenen toplantısında konuşan Netanyahu, "Size bir hususta garanti vermek isterim; (Filistin'le bir barış anlaşması) İsrail'in güvenliğini garanti etmek zorunda ve dolayısıyla İsrail, 'savunulamaz' 1967 sınırlarına dönemez" dedi.

Konuşmasında, ABD-İsrail ilişkilerine de değinen Netanyahu, İsrail'in ABD'nin "vazgeçilmez" müttefiği olduğunu vurguladı ve iki ülke işbirliğinin birçok alanda kaydettiği ilerlemelerden bahsetti.

Netanyahu, "İsrail'e verilen destek ABD'yi bölmez, birleştirir. Gençleri yaşlıları, liberalleri, muhafazakarları, Demokratları, Cumhuriyetçileri birleştirir" diye konuştu.

Her meseleden İsrail sorumlu tutulamaz

Öte yandan, Ortadoğu'da son dönemde meydana gelen gelişmelerde sokaklara dökülen insanların İsrail karşıtlığını değil, daha iyi bir hayat ve daha fazla özgürlük talebinde bulunmasının aslında bölgedeki sorunların "İsrail'den kaynaklanmadığını" gösterdiğini kaydeden Netanyahu, bu nedenle artık bölgedeki her meseleden İsrail'in suçlu tutulmasından vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

İsrail olarak barış istediklerini, çünkü terörün acısını, barışın nimetlerini bildiklerini belirten Netanyahu, barışın sağlanabilmesi için Filistinlilerin de İsrail ile barış yapmaya hazır olması gerektiğini savundu.

Bu arada, Netanyahu'nun konuşması sırasında, Filistinlilerin içinde bulunduğu "zor koşulları" protesto eden bir grup, güvenlik görevlileri tarafından salonun dışına çıkarıldı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir