İstanbul başkent, Ankara spor şehri olsun

TBMM ve iktidarın yeni Anayasa yapım çalışmalarını halka açmasından sonra ilginç bir öneri KOBİ dünyasından geldi. KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, "İstanbul başkent, Ankara spor şehri olsun" önerisinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve iktidarın Anayasa hazırlıklarını halka açmasıyla birbirinden ilginç öneriler gündeme gelmeye başladı.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, "Türkiye son kullanma tarihi geçmiş ve biraz daha bekletildiği takdirde bozulmaya yüz tutacak bir anayasa ile yoluna devam etmemeli. Türkiye sorunlarını çözmek için yeni bir anayasaya ve yüksek standartta bir demokrasiye acilen ihtiyacı var. Bu nedenle her kesimden, her bölgeden ve her düşünceden olan insanlar için adeta zaruri bir ihtiyaç haline gelen yeni anayasa bir an önce yapılmalı ve başkent İstanbul olmalı" dedi.

Kirli havalı halı saha cenneti Ankara "spor" şehri olacak

Özgenç yazılı açıklamasında, tarih boyunca çeşitli imparatorluklara başkentlik yapan İstanbul'un, Türkiye'nin en büyük, iktisadi ve kültürel açıdan en önemli şehri olduğunu belirterek, "İktisadi büyüklük açıdan dünyada 34., nüfus açısından belediye sınırları göz önüne alınarak yapılan sıralamaya göre Avrupa'da birinci sırada gelir. Ayrıca Türkiye'nin kültür ve finans merkezidir" dedi.

Nurettin Özgenç, popülaritesi ve ülkeye itibar kazandırması açısından kişisel olarak İstanbul'un başkent olmasını isterken, Ankara'nın da "spor şehri" olmasını önerdi.

Özgenç böylece son dönemlerde betonlaşması, kirli havası ve konut araları dahil neredeyse bütün boş alanlarına dikilen halı sahalarıyla mahalle futbolunda patlama yaşayan Ankara için tartışılacak bir öneri gündeme getirdi.

Özgenç, açıklamasını, "Napolyon dahi ‘Dünya tek bir ülke olsa başkenti İstanbul olurdu' dediğine göre İstanbul'un ne kadar önemli bir şehir olduğunu bir kez daha anlamış oluyoruz" diye bitirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir