İstanbul-Singapur karşılıklı uçuşları başladı

Daha önce Dubai üzerinden gerçekleştirilen uçuşlar, bugünden itibaren karşılıklı ve doğrudan gerçekleştirilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Singapur Havayollarının, İstanbul-Singapur karşılıklı doğrudan seferleri başladı.

Doğrudan seferlerin başlatılması nedeniyle Atatürk Havalimanında düzenlenen törende konuşan Singapur Havayolları Türkiye Genel Müdürü Ang Beng Siong, daha önceden Dubai üzerinden gerçekleştirdikleri uçuşlarının, bugünden itibaren karşılıklı olarak gerçekleştirileceğini söyledi.

Uçuşların, pazartesi, çarşamba, cuma ve pazar günleri haftada 4 kez yapılacağını kaydeden Siong, bu seferlerle iki ülke arasındaki uçuş süresinin 2 saat 25 dakika azalacağını kaydetti.

Siong, bu sayede yolcuların, İstanbul ve Singapur'u daha fazla keşfetme imkanını bulacağını dile getirerek, Singapur'a erken varış sayesinde yolcuların bağlantı uçaklarını daha rahat yakalayabilme şanslarının oluştuğunu ifade etti.

Siong, bu rotada hizmet verecek Boeing 777-200ER tipi uçaklarıyla yolcuların 78 inç uzunluğundaki yatak olma özelliği bulunan koltuklarla keyifli bir yolculuk geçireceklerini de sözlerine ekledi.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü de karşılıklı başlatılan seferlerin, Atatürk Havalimanına, Türkiye ve Singapur Havayollarına çok şeyler vereceğinin beklentisi içinde olduğunu belirterek, Atatürk Havalimanının her geçen gün önemi artan bir hat ve transfer noktası olması açısından Singapur Havayollarının doğrudan uçuşunun büyük önem arz ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından törene katılan Singapur Havayolları Türkiye Genel Müdürü Ang Beng Siong ve Atatürk Havalimanı DHMİ Başmüdürü Celal Özuğur tarafından kesilen, Atatürk Havalimanının maketini andıran pasta, yolculara dağıtıldı.

94 yolcusuyla saat 12.55'te İstanbul'dan hareket eden Singapur Havayolları uçağının, yarın saat 05.10'da Singapur'a varması bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir