İstanbul ve İzmir'in elektriğine 5 milyar dolar

Mehmet Kazancı ve Mehmet Emin Karamehmet ortaklığındaki İş-Kaya-MMEKA, Boğaziçi ve Gediz ihalelerini kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Mehmet Kazancı ve Mehmet Emin Karamehmet ortaklığındaki İş-Kaya-MMEKA, TEDAŞ'a ait Boğaziçi ve Gediz elektrik dağıtım şirketlerine, yaklaşık 5 milyar dolarlık rekor teklif sundu.

İş-Kaya-MMEKA Ortak Girişim Grubu, sabah yapılan Boğaziçi Elektrik ihalesini 2 milyar 990 milyon dolarla rekor teklif verdi. Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş, İstanbul ili Rumeli Yakasında faaliyet gösteriyor. Söz konusu elektrik dağıtım şirketinin abone sayısı yaklaşık 4 milyon, elektrik tüketim miktarı 18,4 kilovat saat, kayıp kaçak oranı ise yüzde 9,7 civarında bulunuyor. 

TEDAŞ'a ait Gediz Elektrik Dağıtım'ın özelleştirmesine ilişkin nihai pazarlık görüşmelerinde ise ipi yine İş-Kaya -MMEKA Makine göğüsledi. Ortak Girişim Grubu, İzmir elektriği için 1 milyar 920 milyon dolarla en yüksek teklifi sundu. Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş., İzmir ve Manisa illerini kapsıyor. 2,4 milyon aboneye sahip olan şirketin kayıp kaçak oranı yüzde 7, tüketimi ise 12,4 milyar kilowatt saat.

Böylece iki ihalede Mehmet Kazancı ve Mehmet Emin Karamehmet ortaklığının teklif tutarı 4 milyar 910 milyon dolar oldu.

Kazancı: 31.5-32 milyar kilowattlık bir güce sahip olduk

MMEKA Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kazancı CNBC-e'ye yaptığı açıklamada, "Önceki ihalelerde daha farklı firmalar katılıyordu. Bayağı zorlandık ama memnunuz. Bizim bugün aldığımız iki ihaleyle 31.5-32 milyar kilowattlık bir güce sahip olduk. Ben bu ihalenin tüketici fiyatlarına olumsuz yansıyacağına inanmıyorum. Rekabet ortalama fiyatları aşağıya düşürdü. Ödemenin peşin mi, taksitli mi olacağına ortaklarla konuşup karar vereceğiz" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir