İstanbul ve Kocaeli'de uyuşrucuya darbe

İki ayrı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 20 kişi gözlatına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul ve Kocaeli'de uyuşturucu kaçakçılarına yönelik yapılan 2 ayrı operasyonda, 165 kilogram esrar ele geçirildi, 20 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Jandarma Komutanlığı ekipleri, elebaşılığını Abdullah Ç'nin yaptığı bir suç örgütünün Orta Doğu'dan İstanbul'a getirdiği esrarı Avrupa'ya göndermek istediğini tespit edince şebekeyi takibe aldı. Takip sonucu Abdullah Ç'nin, aynı suç örgütü üyesi Nejdet T. ve Aykut K. ile bağlantıya geçerek esrarı yurt dışına göndermek için anlaştığı belirlendi.

Bu tespitler sonrası adli makamlardan alınan izin doğrultusunda operasyona başlayan jandarma, uyuşturucuyu Avrupa'ya götürecek olan Nejdet T. ile Aykut K'nın içinde bulunduğu bir tırı, TEM Otoyolu Tuzla mevkisinde durdurdu. ''Rufy'' isimli köpeğin yardımıyla aranan tırın gizli bölmelerinde 160 kilogram esrar ele geçirildi. Operasyon kapsamında yakalanan 3 kişi, mahkemece tutuklandı.

'Kozalak 06' operasyonu

İstanbul Jandarma ekiplerince 24 Ekim 2007'de başlatılan ''Kozalak 06'' kodlu başka bir çalışma sonucu da Veysel A. liderliğindeki bir suç örgütünün İstanbul ve Kocaeli'de esrar ticareti yaptığı saptandı. Daha sonra izlenmesine devam edilen örgütün faaliyetlerinin yanı sıra 17 mensubunun kimlik bilgeleri ve adresleri belirlendi.

Suç örgütünün çökertilmesi ve mensuplarının yakalanması için Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki bir adres ile İstanbul Maltepe'deki 8, Kartal ve Tuzla'daki 2, Ümraniye, Pendik ve Küçükçekmece'deki birer adrese, sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, suç örgütü elebaşı Veysel A. ile suç örgütü üyeleri Samet A, Hüseyin Kamil Y, Murat K, Fuat Ö, Özdemir K, Erkan K, Serdal E, Deniz Ş, Elvan K, Yılmaz B, Kadri O, Barış Ç, Musa A, Mehmet A, Cahit Ç. ve Yılmaz T. yakalandı. ''Dafy'' isimli narkotik dedektör köpek ile bu kişilerin bulundukları adreslerdeki aramalarda, 5 kilogram kubar esrar, 2 sentetik hap, 100 gram kenevir tohumu, 1 tabanca, 1 şarjör, 5 fişek, 2 kama, 850 YTL, 19 cep telefonu ve 22 sim kart ele geçirildi.

Suç örgütünün, güvenlik kuvvetlerine yakalanmamak için telefonda ya da kendi aralarında uyuşturucudan bahsederken şifre kullandıkları anlaşıldı. Şüphelilerin, kokainden ''bir fincan acı mırra'', eroinden ''bir fincan kahve'', esrardan ''bir bardak çay'', uyuşturucu haptan da ''bir bardak oralet'' şeklinde bahsettikleri tespit edildi. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 17 şüpheli adliyeye sevk edildi.