İstanbul yağış ve fırtınaya teslim oldu

İstanbul günlerden beklenen soğuk hava ve şiddetli yağışa dün gece itibariyle teslim oldu. Şiddetli yağış bazı ilçelerde su baskınlarına yol açarken, fırtına nedeniyle çok sayıda deniz ulaşımı seferi iptal edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'un bazı ilçelerinde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Avcılar, Arnavutköy, Çatalca, Esenyurt ve Küçükçekmece'de etkisini gösteren sağanak nedeniyle Bodrum katlardaki bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

asa-001.jpgSöz konusu ilçelerde yollarda oluşan su birikintileri ve suyla dolan bazı alt geçitlerde araçlar mahsur kaldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kurtarılan araçlar, bazı noktalarda trafiğin aksamasına neden oldu.

Yanlarında şemsiye veya yağmurluk bulunmayan vatandaşlar da bina girişleri ve kapalı mekanlara sığınarak, yağmurdan korunmaya çalıştı.

İptal edilen İDO seferleri:

İstanbul Deniz Otobüsleri'nden (İDO) yapılan açıklamada, 08.00'deki Bursa-Armutlu-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy, 09.00'daki Bursa-Yenikapı-Kadıköy ve 10.30'daki Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferlerinin olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılmayacağı bildirildi.

Öte yandan, gece boyunca İstanbul'da kuzeyden esen rüzgar hava sıcaklığını düşürürken, sağanak sabaha kadar etkisini sürdürdü.

BUDO'dan sefer iptalleri

Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) bazı seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliğinden alınan bilgiye göre, 07.00'deki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş), 08.00'deki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya), 09.00'daki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş), 09.30'daki Armutlu-İstanbul (Kabataş), 10.45'deki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) seferleri, hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

Araba vapuru seferi iptal edildi

Öte yandan, zaman zaman etkisini artıran rüzgar nedeniyle, Gökçeada'dan 13.00, Kabatepe'den 15.00'de yapılması planlanan araba vapuru seferleri iptal edildi.

Diğer hatlardaki seferlerin sürdürüldüğü bildirildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir