İstanbul yağmura teslim

Kentte akşam saatlerinde etkili olan sağanak, ev ve iş yerlerinde su baskınlarına yol açtı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - İstanbul'da etkili olan sağanak, ev ve iş yerlerinde su baskınlarına yol açtı.  

Kentte akşam saatlerinde şiddetini artıran sağanak ve kısa süreli dolu yağışı, Avrupa yakasında Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Güngören, Bağcılar, Bahçelievler, Küçükçekmece, Eyüp ve Sultangazi; Anadolu yakasında Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye, Ataşehir ilçelerinde etkili oldu.  

Yağış nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerinde, su baskınları meydana geldi. 

Yağmur sularının taşıdığı çöpler, Ataşehir Örnek Mahallesi'nden geçen Kurbağalıdere üzerindeki köprülerin altını tıkadı. Bu nedenle dereden taşan sular, çevredeki evlerde su baskınlarına yol açtı. Üsküdar'da ise şiddetli yağış sebebiyle bazı vatandaşlar, yağmur sularının oluşturduğu akıntıdan kurtulmak için yoğun çaba harcadı.  

Birçok ilçede köprü altı ve caddelerde oluşan su birikintileri, yaya ve sürücülere zor anlar yaşattı. Büyük İstanbul Otogarı bağlantı yolunda oluşan su birikintisi nedeniyle, iki İETT otobüsü ile bazı otomobiller suyun içinde kaldı. Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri, araçlarda mahsur kalan sürücü ve yolcuları kurtardı.  

Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar da köprü altı ve bina girişlerinde yağmurun dinmesini bekledi.  

İtfaiye ekipleri, su baskını yaşanan ev ve iş yerlerinde su tahliyesi yaparken, belediye ekipleri de hasar tespiti yaptı. 

Yağış nedeniyle, il genelinde trafik yoğunluğu oluştu.