İstanbul, yeni banliyölerine kavuştu

Yeni banliyö setlerinin hizmete girmesi dolayısıyla Haydarpaşa Garı'nda tören düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yeni banliyö setleri İstanbul’da törenle hizmete girdi. Her biri 4,36 milyon dolar olmak üzere toplam 140 milyon dolara mal olan setlerin her türlü konfora ve emniyet sistemine sahip olduğu belirtildi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Haydarpaşa-Gebze arasında işleyecek yeni banliyö setlerinin hizmete girmesi dolayısıyla Haydarpaşa Garı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bugün İstanbul'da hizmete giren yeni setlerin bu hatlardaki toplam yolcunun yüzde 50'sini taşıyacağını belirtti.

"Banliyö hatları İstanbul için çok şey ifade ediyor. Marmaray projesinin devreye girmesiyle birlikte bu hattın önemi daha da artacak" diyen Yıldırım, Marmaray için 340 adet tren setinin Sakarya'da yapılacağını bildirdi.

Yıldırım, hatların altyapısı ile Gebze'den Halkalı'ya kadar tüm sistemin yenileneceğini de vurguladı.

Marmaray projesinin adım adım gerçekleştiğini de belirten Yıldırım, "2013 yılında Marmaray'ı İstanbullular ile buluşturacağız ve İstanbul'un toplu taşıma sorununu büyük ölçüde çözeceğiz" dedi.

Yıldırım, setlerin makinist bölümüne de oturarak ilgililerden bilgi aldı. Ardından hareket memuru diskini eline alan Yıldırım, banliyö setine sefere başlama izni verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir