İstanbul'a yılın ilk karı düştü

Gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur kentin yüksek kesimlerinde kar yağışına dönüştü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'a yılın ilk karı düştü. Gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmurun kentin yüksek kesimlerinde kar yağışına dönüştüğünü söyledi.

Yıldırım, "Kar yağışı özellikle Çatalca, Hadımköy ve İkitelli'de görüldü. Yağışlar kısa süreli olacak" dedi.

Bugün İstanbul'da parçalı ve çok bulutlu bir hava beklendiğini aktaran Yıldırım, "İstanbul, pazar günü özellikle akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Özellikle pazar gecesi ve sabahın ilk saatlerinde kent genelinde kuvvetli yağış bekliyoruz. Bu yağışların genellikle yağmur şeklinde olmasını öngörüyoruz. Pazartesi sabah saatlerinde ve gün içinde yine yağışların yağmur, yüksek kesimlerde de karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor"dedi.

Yıldırım, sıcaklıkların bugün 4-6 derece azalıp 9 dereceye düşeceğini belirterek, pazar günü ise sıcaklıkların kuvvetli lodosla birlikte yeniden artacağını bildirdi.

Gribe karşı uyarı

Ani sıcaklık değişimlerine karşı vatandaşların özellikle gribal enfeksiyonlar açısından dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Yıldırım, vatandaşları ve ilgilileri kuvvetli lodos nedeniyle soba zehirlenmeleri ve ulaşımda yaşanacak aksaklıklar ile kuvvetli yağışların neden olabileceği sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

İzmir ve Manisa'da etkili rüzgar

İzmir ve Manisa'da etkili olan şiddetli rüzgar, maddi hasarlara yol açtı.

İzmir'de etkili olan şiddetli lodos nedeniyle Bornova ilçesi Doğanlar mahallesi 1454. sokaktaki bir apartmanın çatısı uçtu. Elektrik telleri üzerine uçan çatı, itfaiye ekiplerince kaldırıldı.

Manisa'nın Salihli ilçesinde ise akşam saatlerinden itibaren sağanak ve fırtına etkili oldu.

Mersin'in Gülnar ilçesinin köylerinde etkili olan yağış nedeniyle karayolunda mahsur kalan 7 kişi kurtarılırken, Silifke'nin Taşucu beldesinde ev ve işyerlerini su bastı.

Antakya'da yağış can aldı

Antakya'da, şiddetli yağış nedeniyle çöken istinat duvarının altında kaldığı bildirilen yaşlı kişi öldü.

Kentte dün akşamdan bu yana yağan yağmur yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Sabah saatlerinde şiddetini artıran yağış nedeniyle Kardeşler Mahallesi 3/1 Sokak'taki bir evin istinat duvarı çöktü. Çöken duvarın altında kalan ve ağır yaralı olarak Antakya Devlet Hastanesine kaldırılan İsmail Çelik (74) kurtarılamadı.

Bu arada, yağış nedeniyle kente elektrik ve içme suyu verilemezken, su baskınına uğrayan ev ve iş yerlerindeki suların tahliye edilmesi için çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi.

Muğla'da metrekareye 27 kg yağış

Muğla'da etkili olan şiddetli yağış, yaşamı olumsuz etkiliyor. Muğla'da son 24 saatte metrekareye 27,4 kilogram yağış düştüğü bildirildi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yağışın gün boyunca devam edeceğini ifade etti.

Muğla'da 3 gün önce başlayan ve aralıklarla devam eden yağış, dün gece etkisini arttırarak sürdü. Yağış nedeniyle trafikte aksamalar meydana gelirken Düğerek, Karabağlar ve Karşıyaka mahallelerindeki tarım alanları su altında kaldı.

Muğla Belediyesi işçileri, taşkın yaşanmaması için yağmur kanallarında temizlik yaptı. Polis ekipleri ise trafiğin aksamaması için kavşaklarda önlem aldı.