İstanbul'da 350 uyuşturucu taciri yakalandı

Operasyonda 350 uyuşturucu taciriyle birlikte 415 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'da, uyuşturucu tacirlerine yönelik toplam 141 operasyonda, yakalanan 350 kişiyle birlikte 415 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, uluslararası uyuşturucu kaçakçıları ile yurt içinde faaliyet gösteren sokak satıcılarının yakalanması amacıyla, son 20 günde kentin 24 ilçesi ile Atatürk Havalimanı'nda toplam 141 operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonlarda, 222 kilogram eroin, 184 kilogram esrar, 5 kilogram afyon sakızı, 2 kilogram kokain ve 2 kilogram ağırlığında olduğu belirtilen 6 bin 6 adet sentetik hap ile 5 ruhsatsız tabanca elde edildi.

Bu suç unsurları ile bağlantıları görülen 350 kişi gözaltına alındı.

Bu operasyonlar arasında yer alan ve Gaziosmanpaşa'daki Bursa Mahallesinde helikopter desteğiyle düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan 130 şüpheliden, 4 kilogram esrar maddesi ve 595 sentetik hap ele geçirildi.

Uyuşturucu sattıkları iddiasıyla adliyeye gönderilen 50 şüpheliden 24'ü mahkemece tutuklandı. Diğer 80 kişi emniyetten salıverildi.

Küçükçekmece'deki bir başka çalışmada da alıcı gibi davranan polis, kendilerine uyuşturucu hap satmaya çalışan Nedim K'yi, toz haline getirildikten sonra insan sağlığına zararlı olduğu için piyasadan toplatılan bir ilaç kapsülü içine saklanan 5 bin adet extasy marka uyuşturucu hap ile yakaladı.

Kapsülleri tanesi 4 YTL'den polisi satmak isteyen zanlı da tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Terör örgütüne yardım suçundan kayıtları var

Narkotik polisince, Bağcılar'daki bir eve yapılan operasyonda da, evin çeşitli yerlerine gizlenen ve toz halinde olan 76 kilogram esrar bulundu.

Bu olayla ilgili yakalanan ve "terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçundan emniyette kaydı olan Abdülhakim Ö. ve Halil Y. de mahkemece tutuklandı.

Avcılar'daki çalışmasında da, Hakkari'den yola çıkan bir otomobilin 5 ayrı bölmesine zulalanan 50 kilo 800 gram eroin elde edildi. İlk aşamasında şüpheliler Senam D, askeri personel olduğu belirtilen Cem S, Bedri D, Bahri D. ve Yalçın D'nin gözaltına alındığı bu operasyonun devamı olarak Ankara'da yapılan operasyonda da, İlhan Ü'den yaklaşık 30 kilogram eroin elde edildi.

Bu kişilerden Yalçın D. dışındaki diğer 5'i tutuklandı.

Piknik tüpünde eroin

Yurt dışına tekstil ürünü götüren bir TIR'da narkotik köpeği ile yapılan aramada, piknik tüpünün içine yerleştirilen 4 kilogram eroin ele geçirildi. Eroinin sahibi olduğu öne sürülen Mahmut S. ve TIR şoförü Muzaffer L. yakalandı.

Yetkililer, uyuşturucu kaçakçılarının, detektör köpeklerin koku almasını önleyeceği düşüncesiyle bu tür yöntemlere başvurduklarını, ancak köpeklerin uyuşturucunun kokusunu her türlü kokudan ayırabildiğini vurguladı.

Tüm operasyonlarda yakalanan 350 kişi, adli makamlara gönderildi.