”İstanbul'da binlerce kaçak yurt var”

CHP İstanbul İl Başkanı Tekin, kaçak kursların Konya'daki potansiyeli taşıdığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, İstanbul'da binlerce kaçak yurt olduğunu ifade ederek, "Faaliyetleri gibi inşaatları da genellikle kaçak olan bu binalar, her an Konya'daki gibi onlarca günahsız yavrumuza mezar olma potansiyeli taşıyor" şeklinde konuştu. 

Tekin, Konya Taşkent'te yurt binasının çökmesi ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'da da bazı dernekler tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'ndan sadece yurt açma yetkisi alınarak oluşturulmuş yerlerin var olduğunu belirtti. Bu yurtların belediyelerin desteği ve kamu kaynaklarıyla yapıldığını ileri süren Tekin, açıklamasında şunları kaydetti: 

"Bu kurslarda, eğitimle ilgisi bulunmayan kişilere teslim edilen pırıl pırıl çocukların beyinleri, karanlık düşüncelerle dolduruluyor. Yurt açma izniyle yapılan bu yerlerde barınma dışında herhangi bir dini eğitim verilmesi yasak. Ancak hiçbir denetime tabi olmayan bu yurtlar kısa süre içinde kaçak Kuran kurslarına dönüştürülüyor. Genellikle varoş tabir edilen ve sosyal hayattan uzak bırakılmış bölgelerde, sokak aralarında dikkat çekmeyecek şekilde yapılan binalarda açılan bu kaçak kurslar, Türkiye'nin geleceği için büyük tehlike yaratıyor. Bu kaçak kurslarda hiçbir eğitim yeterliliği olmayan kişilerce verilen kurslarda Türkiye'nin geleceğini oluşturacak pırıl pırıl beyinler, karanlık zihniyete alıştırılıyor." 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın izni olmadan açılan bu kaçak kurslarda Milli Eğitim Bakanlığı'nın hiçbir denetim yapmadığını savunan Gürsel Tekin, "Buralarda daha 6-7 yaşlarında başlarını örtmeye alıştırılan çocuklarla Türkiye'nin kanayan yarası olan eğitimde türban sorunu nasıl çözümlenecek? Bu kaçak kurslar denetim altına alınıp gerekli düzenlemeler yapılmadığı sürece eğitimdeki türban sorunu ilerleyen yıllarda da hep gündemde olacak" dedi. 

Bu kaçak kursların Konya'daki gibi deprem ve yangın raporlarının bulunmadığına da dikkat çeken Tekin, "Faaliyetleri gibi inşaatları da genellikle kaçak olan bu binalar, her an Konya'daki gibi onlarca günahsız yavrumuza mezar olma potansiyeli taşıyor" ifadesini kullandı.